Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Μελόνι: Πώς δικαιολόγησε τις δηλώσεις του συντρόφου της για τον βιασμό | ΣΚΑΪ

18
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Πώς δικαιολόγησε η Τζόρτζια Μελόνι τις δηλώσεις του συντρόφου της για τις γυναίκες και τον βιασμό

Τζόρτζια Μελόνι

«Πιστεύω ότι ο άνδρας μου είπε με βιαστικό τρόπο και αποφασιστικό τόνο κάτι διαφορετικό από εκείνο που ερμήνευσαν οι περισσότεροι», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στις δηλώσεις του συντρόφου της, δημοσιογράφου Αντρέα Τζαμπρούνο, ο οποίος είχε μιλήσει πρόσφατα για τον κίνδυνο να πέσουν οι γυναίκες θύματα βιασμού. Πιο συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του εκπομπή ο Τζαμπρούνο πριν δέκα ημέρες δήλωσε ότι «οι γυναίκες στα κλαμπ είναι σαφές ότι έχουν δικαίωμα να μεθύσουν, αν όμως αποφεύγουν να μεθάνε και να χάνουν τις αισθήσεις τους, μπορούν να αποφύγουν και συγκεκριμένες καταστάσεις διότι υπάρχει πάντα ο κακός λύκος».

Ερωτηθείσα σχετικά η Ιταλίδα πρωθυπουργός απόψε υπογράμμισε:

«Πιστεύω ότι ο άνδρας μου είπε με βιαστικό τρόπο και αποφασιστικό τόνο κάτι διαφορετικό από εκείνο που ερμήνευσαν οι περισσότεροι. Εγώ δεν το ερμήνευσα ως μια αναφορά στο ότι “αν γυρνάς με μίνι, μπορούν να σε βιάσουν”. Το ερμηνεύω ως κάτι συναφές με αυτό που μου έλεγε η μητέρα μου όταν ήμουν νέα και έβγαινα το βράδυ: “έχε ανοιχτά τα μάτια σου, φέρσου υπεύθυνα”. Εννοώ δηλαδή ότι οι βιαστές υπάρχουν και πρέπει πάντα να προσέχουμε. Το να προσέχουμε, να είμαστε διαυγείς, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην βρεθούμε σε κατάσταση που να επιτρέψει σε αυτά τα ζώα να κάνουν αυτό που θα ήθελαν, νομίζω ότι είναι μια συμβουλή που πολλοί γονείς θα έδιναν στα παιδιά τους. Η μητέρα μου, μου έλεγε πάντα να έχω ανοιχτά τα μάτια μου και να είμαι υπεύθυνη. Δεν θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να δικαιολογηθούν οι βιαστές. Θεωρώ ότι είναι ένα μήνυμα που λέει στις κοπέλες “προσέξτε, διότι είναι ένα φαινόμενο το οποίο, δυστυχώς, το συναντάμε κάθε μέρα. Οι ιστορίες αυτές υπάρχουν και πρέπει να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας και να είστε υπεύθυνες”».

Next Post
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Πες μας

την άποψή σου...