«Το έργο αυτό ξεκίνησε το 2007 και χαίρομαι πολύ που επί ημερών μας, το κυρίως φράγμα ολοκληρώθηκε και έχουμε πια και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε άμεσα προς τη δημοπράτηση των δικτύων, ώστε να μπορέσουμε να αρδεύσουμε περί τα 30.000 στρέμματα παραγωγικής κρητικής γης», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Φράγμα Πλακιώτισσας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είναι ένα μόνο από τα πολύ σημαντικά έργα που δρομολογούμε στον τομέα διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της Κρήτης. Χθες υπεγράφη η σχετική σύμβαση για το Φράγμα των Μπαρμανιών και έχουμε έχουμε αναφερθεί εκτενώς και στα μεγάλα και μεσαία έργα τα οποία δρομολογούνται. Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία και με τα δύο συναρμόδια υπουργεία στο να ολοκληρώσουμε μια σειρά από μισοτελειωμένα μεγάλα αρδευτικά έργα τα οποία βρίσκονται σε όλη την επικράτεια, διότι είναι πραγματικά κρίμα ο Έλληνας φορολογούμενος να έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ, οι αγρότες να περιμένουν το νερό και τα έργα αυτά να είναι μισοτελειωμένα. Το Φράγμα της Πλακιώτισσας είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, πόσο γρήγορα μπορούμε να πιάσουμε το νήμα να λύσουμε εκκρεμότητες. Μιλάμε για ένα μεγάλο φράγμα, 18 εκατομμύρια κυβικά μέτρα το οποίο θα μπορέσει να εξασφαλίσει στους αγρότες μας ότι δε θα χρειάζονται ούτε γεωτρήσεις, ούτε άλλους τρόπους για να μπορέσουν να ποτίζουν τα χωράφια τους. Κάθε φορά που έχουμε ένα μεγάλο αρδευτικό έργο, αυξάνεται πάρα πολύ η ίδια η παραγωγικότητα των ιδιωτικών εκτάσεων που αρδεύονται και επειδή εδώ η περιοχή είναι πρωταγωνιστής στο πρωτογενή τομέα, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να της εξασφαλίσουμε επαρκές νερό και αυτό θα κάνουμε», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε νωρίτερα στα Πεζά, ενώ το πρωί προηγήθηκαν παρουσία του οι υπογραφές για το τμήμα Ηράκλειο – Χανιά του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.
Το άρθρο “Μητσοτάκης για Φράγμα Πλακιώτισσας: Επί ημερών μας ολοκληρώθηκε το κυρίως έργο – Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη δημοπράτηση των δικτύων“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.