Σε σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Γαζίου προχωρά ο Δήμος Μαλεβιζίου με βάση τη μελέτη Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση πεζών αλλά και την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.
Μία από αυτές αφορούν τη μονοδρόμηση ανάσα για το κέντρο του Γαζίου, αυτή της οδού Χαράλαμπου Παγωμένου, από τη συμβολή της με την Ελευθερίου Βενιζέλου και σε όλο το τμήμα που εφάπτεται δυτικά της πλατείας Μιχάλη Κατσαμάνη, που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου.
Με βάση την απόφαση, η οδός Χαράλαμπου Παγωμένου μονοδρομείται έως και τη συμβολή της με την Ανώνυμη οδό βορειοδυτικά του Δημαρχείου, με κατεύθυνση από την Ελευθερίου Βενιζέλου προς το Δημαρχείο.
Παράλληλα, μονοδρομείται και η Ανώνυμη οδός από τη συμβολή της με τη Χαρ. Παγωμένου έως την έξοδό της στον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ομαλή πρόσβαση των οχημάτων σε αυτόν.
Με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δημιουργούνται δύο βρόχοι κυκλοφορίας που θα διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο των οχημάτων:
Ο πρώτος, από την Χαράλαμπου Παγωμένου μέσω της Ανωνύμου οδού και της Μιχαήλ Αγγέλου, οδηγεί προς την Ελευθερίου Βενιζέλου.
Ο δεύτερος, αριστερόστροφα, μέσω των οδών Χαρ. Παγωμένου – Σολωμού – Νικολάου Καζαντζάκη οδηγεί επίσης στην Ελευθερίου Βενιζέλου.
Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την απαγόρευση στάθμευσης στην δυτική πλευρά της οδού Χαρ. Παγωμένου, με την τοποθέτηση οριοδεικτών (κολωνάκια) για την αποφυγή παράνομου παρκαρίσματος.
Οι νέες ρυθμίσεις έχουν ως στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης προς τον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης, τη μεγαλύτερη ασφάλεια πεζών στην περιοχή γύρω από την πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη, τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των καθυστερήσεων που προκαλούσε η στάθμευση και στις δύο πλευρές της Χαρ. Παγωμένου.
Το άρθρο “Μονοδρόμηση – ανάσα για το κέντρο του Γαζίου“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.