Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2026

Ολλανδία: Μάχη με τις φλόγες από εκατοντάδες πυροσβέστες σε μεγάλο δάσος φυσικού καταφυγίου

Ολλανδία: Μάχη με τις φλόγες σε μεγάλο δάσος φυσικού καταφυγίου | ΣΚΑΪ



Πυροσβετικό

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για πλήρη έλεγχο της φωτιάς και αποτροπή επέκτασής της σε παρακείμενους χώρους


ΗΣΑΠ

Λόγω πτώσης κλαδιών, εκτός του σιδηροδρομικού δικτύου, στη Γραμμή 1

Κλείσιμο

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε φυσικό καταφύγιο κοντά στο χωριό Όστρουμ στην επαρχία Λιμβουργίας – Έχουν πληγεί ως τώρα, περίπου 1.000 στρέμματα

Πυροσβέστης

Εκατοντάδες Ολλανδοί πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες σήμερα το πρωί για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς σε φυσικό καταφύγιο στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ολλανδίας, ανακοίνωσαν οι αρχές, προσθέτοντας ότι έχουν πληγεί 1.000 στρέμματα γης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Δευτέρα, το μεσημέρι σε φυσικό καταφύγιο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Όστρουμ στη νοτιοανατολική επαρχία της Λιμβουργίας.

Σήμερα το πρωί οι αρχές της επαρχίας δήλωσαν ότι η πυρκαγιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο και ότι έχει καεί μια περιοχή 1.000 στρεμμάτων.

Τουλάχιστον 300 μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πυροσβεστικά ελικόπτερα, που κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της φωτιάς, επρόκειτο να ξαναρχίσουν τις επιχειρήσεις τους στις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με ανάρτηση των αρχών στον ιστότοπό τους.

Μια κατασκήνωση που βρίσκεται κοντά είχε επίσης εκκενωθεί για τη νύχτα.

«Λόγω της ξηρασίας, η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα στα φυσικά καταφύγια», σημείωσαν οι τοπικές αρχές, χωρίς να διευκρινίσουν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, το οποίο επικαλέστηκε εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, η εξάπλωση της πυρκαγιάς, προς όλες τις κατευθύνσεις, επιταχύνθηκε από ριπές ανέμων.

Οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλη ξηρασία, η οποία χαρακτηρίζεται από υδάτινα ρεύματα που έχουν στερέψει, περιορισμούς στην κατανάλωση νερού και καταστροφικές δασικές πυρκαγιές ύστερα από ένα ιστορικό κύμα καύσωνα τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου από την ομάδα επιστημόνων «World Weather Attribution», η υφιστάμενη κλιματική αλλαγή έχει επιταχύνει την απώλεια της υγρασίας των εδαφών, ενώ έχει μειωθεί η στάθμη λιμνών και υδάτινων ρευμάτων στην Ευρώπη, αυξάνοντας ως εκ τούτου τον κίνδυνο συνθηκών ακραίας ξηρασίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.

Αξίζει να διαβάσετε δημοφιλείς ειδήσεις στο skai.gr



<!– Exit Bee Code Snippet for skai.gr

Απόρρητο

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Πες μας

την άποψή σου...