Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τριών υπουργοί εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου

πριν 2 εβδομάδες
στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
21
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και τριών υπουργών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου.

Πιο συγκεκριμένα στην τελετή εγκαινίων του νέου σχολείου παραβρέθηκαν ο Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Μυλοποτάμου Γιώργος Κλάδος.

Το νέο δημοτικό σχολείο Πανόρμου είναι ένα υπερσύγχρονο κτίριο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, περίπου 2.500 τ.μ., δυναμικότητας 150 παιδιών, έργο που κατασκευάστηκε με πόρους του του ΠΕΠ Κρήτης 2014–2020, του Προγράμματος «Κρήτη» 2021–2027 και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Μεν. Μποκέας: «Όχι στο κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Γάζι»

Μεν. Μποκέας: «Όχι στο κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Γάζι»

πριν 1 ώρα
Φόδελε: Εντοπίστηκε σορός άγνωστου άνδρα σε προχωρημένη σήψη στη θάλασσα!

Φόδελε: Εντοπίστηκε σορός άγνωστου άνδρα σε προχωρημένη σήψη στη θάλασσα!

πριν 2 ώρες
Καραμπόλα με τρία αυτοκίνητα στη Σούδα (εικόνες)

Καραμπόλα με τρία αυτοκίνητα στη Σούδα (εικόνες)

πριν 3 ώρες
Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων: Κλείνει μέχρι το πρωί ο ΒΟΑΚ – Τα νέα σενάρια που θα εξετάσουν την Παρασκευή

Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων: Κλείνει μέχρι το πρωί ο ΒΟΑΚ – Τα νέα σενάρια που θα εξετάσουν την Παρασκευή

πριν 3 ώρες

Στην τελετή εγκαινίων απηύθυνε χαιρετισμό ο Ρεθυμνιώτης υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Αναλυτικά ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αναδείξουμε πώς η τύχη και η πρόοδος του τόπου μας – ειδικά στις κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε – δεν συνδέεται με ευκαιριακές προσεγγίσεις του χθες, ούτε με μαγικές λύσεις.

Συνδέεται με την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και στην ανάγκη όλοι μαζί να σχεδιάσουμε το μέλλον του ιστορικού αυτού τόπου με σεβασμό σε αξίες και ιδανικά που είναι βαθιά ριζωμένα στον αξιακό κώδικα της Κρήτης.

Αξίες που δυστυχώς πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ξεχάστηκαν με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε συμπεριφορές και στρεβλώσεις που δεν μας εκφράζουν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά του Μυλοποτάμου.

Ακριβώς για το λόγο αυτό, υποδομές όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα γίνονται πυξίδα γνώσης αλλά και εγγύηση για το μέλλον των παιδιών μας.

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον Μυλοπόταμο και ολόκληρο το Ρέθυμνο.

Τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου δεν είναι μόνο μια τελετή, αλλά άλλη μια έμπρακτη απόδειξη ότι η Πολιτεία στέκεται δίπλα στα παιδιά μας, στους δασκάλους τους και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ως Βουλευτής Ρεθύμνου θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τις Υπουργούς και όλους τους θεσμικούς φορείς που βρίσκονται σήμερα εδώ.

Η παρουσία της Υπουργού Παιδείας και του συνόλου των εκ Ρεθύμνου καταγόμενων μελών της Κυβέρνησης δείχνει ότι το Ρέθυμνο και ο Μυλοπόταμος δεν είναι στην άκρη του χάρτη αλλά με ισχυρή φωνή στον πυρήνα του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Κυρίες και κύριοι,

Έχουμε ευθύνη απέναντι στη νέα γενιά του τόπου μας. Και την ευθύνη αυτή την αποδεχόμαστε στο ακέραιο.

Το νέο σχολείο Πανόρμου εντάσσεται σε μια σειρά έργων που έχουμε δρομολογησεί για τις σχολικές υποδομές σε όλο το Ρέθυμνο στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδίου για την σχολική στέγη.

Περιλαμβάνει νέα κτήρια, ανακαινίσεις, ενεργειακές αναβαθμίσεις, μεταστεγάσεις εκεί που υπήρχαν σοβαρά κτιριολογικά προβλήματα. Κομβικό παράδειγμα το νέο Ειδικό σχολείο στο κτίριο του ΚΕΓΕ που θα εξυπηρετεί το σύνολο της Π.Ε Ρεθύμνου.

Ειδικά με το Δήμο Μυλοποτάμου, είχα από την πρώτη στιγμή μια ουσιαστική συνεργασία και ακριβώς για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Δημήτρη Κόκκινο, όσο και τον άξιο συνεχιστή του, Γιώργο Κλάδο για την συνεχή αγωνία τους αλλά και για την σταθερά υψηλή ιεράρχηση της δημοτικής αρχής σε έργα Παιδείας και Πολιτισμού.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή που έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία και αποτελούν παράδειγμα υποδειγματικής συνεργασίας της Κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το νέο δημοτικό σχολείο Πανόρμου είναι ένα υπερσύγχρονο κτίριο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, περίπου 2.500 τ.μ., δυναμικότητας 150 παιδιών, έργο που κατασκευάστηκε με πόρους του του ΠΕΠ Κρήτης 2014–2020, του Προγράμματος «Κρήτη» 2021–2027 και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ενός ταμείου (ΕΤΠΑ) που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει απόλυτη σύνδεση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο που μόλις λίγα χρόνια πριν τέθηκε σε διακινδύνευση, οδηγώντας τη χώρα στα πιο «ταραγμένα» νερά της μεταπολίτευσης.

Μια έμπρακτη απόδειξη συνεργασίας της κεντρικής κυβέρνησης, που διαπραγματεύεται τα κοινοτικά κονδύλια, τα κατανέμει στις Περιφέρειες, που κάνουν χρηστή αξιοποίηση, με βάση τις προτεραιότητες των δήμων.

Την ίδια στιγμή, υλοποιείται το ενταγμένο στο «Αντώνης Τρίτσης» έργο 2.000.000 ευρώ για τη συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων και προσβασιμότητας Αμέα για τα σχολεία του Δήμου.

Έργο στο οποίο πρόσφατα εξασφαλίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ η οποία ενσωματώθηκε στην υφιστάμενη σύμβαση του έργου.

Αποτέλεσμα: ήδη το Γυμνάσιο Περάματος μετά τις εκτεταμένες εργασίες λειτουργεί ως ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα όπως και τα Δημοτικά Σχολεία Περάματος (1ο & 2ο), Γαράζου και Αγυιάς.

Παράλληλα, έχει ιδρυθεί με ενέργειες της Κυβέρνησης το Εσπερινό Γ.Ε.Λ. Μελιδονίου από κοινού με τις πρωτοβουλίες συντήρησης ενίσχυσης και ανάπτυξης για το Γενικό Λύκειο Πανόρμου, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Μυλοποτάμου, το Γενικό Λύκειο Περάματος και το ΕΠΑΛ Γαράζου.

Επιπρόσθετα, έχουμε προχωρήσει στην ολοκλήρωση της ιδιαίτερα σημαντικής κυβερνητικής πρωτοβουλίας σχετικά με τον χαρακτηρισμό των σχολείων του ορεινού όγκου του Μυλοποτάμου ως δυσπρόσιτα.

Τέλος, με πόρους από το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» συνεχίζεται η στήριξη του στόχου της Δημοτικής Αρχής, να προχωρήσει η πλήρης αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Όμως τα σχολεία δεν είναι μόνο κτίρια.

Είναι πρώτα και κύρια οι άνθρωποι τους.

Και εδώ είναι που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε τομή. Από το 2019 ξεπαγώσαμε τους μόνιμους διορισμούς μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια αδράνειας.

Όσοι σήμερα ασκούν κριτική ας μας πουν: ποιοι ήταν αυτοί που για χρόνια άφησαν την εκπαίδευση χωρίς νέους διορισμούς, ποιοι άφησαν τα κενά να γιγαντώνονται;

Η αλήθεια είναι ότι εμείς αναλάβαμε την ευθύνη και προχωρήσαμε.

Στην εκπαίδευση του Ρεθύμνου, την τελευταία εξαετία επενδύσαμε ουσιαστικά στο ανθρώπινο δυναμικό. Στους εκπαιδευτικούς μας, στους ανθρώπους που καθημερινά στηρίζουν τα παιδιά μας.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου, την περίοδο 2019–2025, διορίστηκαν πάνω από 470 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διορίστηκαν πάνω από 330 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Καθιστώντας ξεκάθαρη την κυβερνητική βούληση για επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο με πάνω από 800 μόνιμους διορισμούς και πάνω από 2.290 προσλήψεις αναπληρωτών (2.293).

Και αν σταθούμε πιο συγκεκριμένα στον Μυλοπόταμο, βλέπουμε την βαρύτητα που δόθηκε: Στην Πρωτοβάθμια, έγιναν πάνω από 120 μόνιμοι (124) και πάνω από 1.090 προσλήψεις αναπληρωτών (1.095). Στη Δευτεροβάθμια, έγιναν πάνω από 305 μόνιμοι (308) και πάνω από 425 προσλήψεις (426) αναπληρωτών.

Η αλήθεια λοιπόν είναι απλή: εκεί που άλλοι αρκέστηκαν σε υποσχέσεις, εμείς φέραμε αποτελέσματα. Συνεχίζουμε, γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν ακόμα ανάγκες, ξέρουμε ότι κάθε κενό σε μια τάξη είναι πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

Το νέο σχολείο Πανόρμου θα φιλοξενήσει γενιές παιδιών, θα στεγάσει όνειρα, θα καλλιεργήσει γνώσεις. Είναι ένα ακόμη βήμα για να έχει το Ρέθυμνο την εκπαίδευση που του αξίζει.

Θέλω και πάλι να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα και να διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με την ίδια αποφασιστικότητα. Γιατί η εκπαίδευση είναι το θεμέλιο του μέλλοντος του τόπου μας.

Σας καλώ όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, τοπικούς φορείς, να αγκαλιάσουμε αυτό το όραμα, να συνεισφέρουμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο, και να σταθούμε ενωμένοι σε αυτόν τον δρόμο.

Μαζί, μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή στην παιδεία και το αύριο της περιοχής μας.

Σας ευχαριστώ».

Το άρθρο “Παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τριών υπουργοί εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: HIGHLIGHTSΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥΕΓΚΑΙΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΡΗΤΗΡΕΘΥΜΝΟ
Next Post
Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ

Νέα άρθρα

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Διαιτητής είχε οργανώσει κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Διαιτητής είχε οργανώσει κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

30 Οκτωβρίου, 2025
Κάθοδος Μεσογείων: Μοτοσυκλέτα παρέσυρε πεζή

Κάθοδος Μεσογείων: Μοτοσυκλέτα παρέσυρε πεζή

30 Οκτωβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Νέα Ιωνία 

    Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Νέα Ιωνία 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θανατηφόρο τροχαίο στο Καστέλι Kισσάμου – Νεκρός ένας 29χρονος

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θρήνος για τον γνωστό λαουτιέρη που «έσβησε» στα 29 του χρόνια

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θρήνος για την Ελένη Προκοπάκη που «έφυγε» στα 46 της χρόνια

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κρήτη: Κλειστοί δρόμοι και μηχανοκίνητη πορεία από τους αγρότες (εικόνες)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...