Συνεχής ενημέρωση
Πετροπόλεμος και ρίψη χημικών μεταξύ αγροτοκτηνοτρόφων και αστυνομικώνστην οδό Σενετάκη κοντά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, το οποίο παραμένει κλειστό και από τις δύο εισόδους από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης δηλώνουν πως με κάθε τρόπο, θα καταφέρουν και θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό του αεροδρομίου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι προσπάθησαν να σπάσουν με τρακτέρ το μπλόκο της αστυνομίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι πετούν, πέτρες, ξύλα και αντικείμενα στα οχήματα των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί απαντούν με ρίψη χημικών.
Οι Κρητικοί παραγωγοί που διαμαρτύρονται επιθυμούν να φτάσουν στον προαύλιο χώρο του αεροδρομίου.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουν μηδενίσει το παραγωγικό κλάδο. Αν χρειαστεί να κάτσουμε στους δρόμους μέχρι την Πρωτοχρονιά, θα κάτσουμε. Την τελευταία κουβέντα θα την πει ο κόσμος. Ο αγώνας είναι δίκαιος», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου Λευτέρης Τριανταφυλλάκης.
«Έχει γίνει μεγάλη αδικία για το νησί μας. Αυτή τη στιγμή η Κρήτη αδικείται και ζητάμε δικαιοσύνη. Με την τελευταία πληρωμή κατέστρεψαν τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης», δήλωσε ο Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων και Πρόεδρος Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Κινητοποιήσεων Βασίλης Μανουράς, ζητώντας από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το πλαίσιο για την τεχνική λύση, καθώς με την κατάργησή της θα χαθούν περιουσίες, όπως υποστηρίζει.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι μιλούν επίσης για κόστος παραγωγής που έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
«Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, εγκαταλείπεται η ύπαιθρος», σημειώνει αγρότης.
Οι παραγωγοί ζητούν μεταξύ άλλων να αλλάξει ριζικά η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για δραματική κατάσταση.
Στο Ηράκλειο δίνουν επίσης το παρών αγροτοκτηνοτρόφοι από Λασίθι, καθώς και από το Ρέθυμνο.
Το άρθρο “Πετροπόλεμος και χημικά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Οι αγροτοκτηνοτρόφοι επιχειρούν να σπάσουν το μπλόκο της Αστυνομίας“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.










