Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την 81η Επέτειο Μάχης της Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Στις 10 το πρωί έγινε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Ακολούθησε απόδοση Τιμών από Τιμητικό Άγημα της ΕΛ.ΑΣ συνοδευόμενο από τη σημαία της σχολής Αξιωματικών και την Μπάντα της ΕΛ.ΑΣ.
Στις 10 και μισή δόθηκε η εκκίνηση στον δρόμο της «Θυσίας προς τιμήν των Πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης», με αφετηρία για τους αθλητές το Μνημείο Πεσόντων στα Μισίρια.
Την ίδια ώρα, ξεκίνησαν και οι τιμητικές εκδηλώσεις στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου (Σχολή Αστυφυλάκων).
Πραγματοποιήθηκε η απόδοση τιμών από Τιμητικό Άγημα της ΕΛ.ΑΣ. συνοδευόμενο από τη Σημαία της Σχολής Αξιωματικών, την Μπάντα της ΕΛ.ΑΣ και τη συμμετοχή του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.
Ακολούθησαν:
-Οι αφίξεις των αθλητών στον χώρο του Ηρώου του Τμήματος συνοδεία φοριοφόρου οχήματος και ιατρού του 547 Α/Μ ΤΠ.
-Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Τμήματος στη Μνήμη των Ηρώων, που έπεσαν κατά τη Μάχη της Κρήτης- Ημερήσια διαταγή – Προσκλητήριο νεκρών – Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση 1΄σιγής – Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων.
– Απονομή επάθλων στους πρωτεύσαντες αθλητές του «Δρόμου Θυσίας».