Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, και τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Στη συνάντηση, όπου θα συζητηθεί το πιθανό σχέδιο ειρήνης για την Ουκρανία, παρευρίσκονται επίσης ο βοηθός του Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ και ο απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ. Παρόντες είναι και διερμηνείς.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο για τις συνομιλίες και ότι θα διαρκέσουν «όσο χρειαστεί».
Στην αρχή της συνάντησης, παρόντων των δημοσιογράφων, ο Πούτιν δήλωσε ότι χαίρεται που βλέπει τον Γουίτκοφ και τον Κούσνερ, και επισήμανε ότι πριν αρχίσει η συνάντηση πρόλαβαν να κάνουν ένα περίπατο στη Μόσχα.
«Ναι κάναμε έναν καλό, ευχάριστο περίπατο στην πόλη» είπε ο Γουίτκοφ.
«Οι αρχές της Μόσχας δικαίως υπερηφανεύονται με όσα έκαναν για την ανάπτυξη της πρωτεύουσας το τελευταίο διάστημα. Ελπίζω να μπορέσατε να τα δείτε» τόνισε ο Πούτιν.
«Είναι μια υπέροχη πόλη», είπε ο Γουίτκοφ στον Πούτιν αφού νωρίτερα έκανε μια βόλτα με τον Κούσνερ και τον απεσταλμένο του Ρώσου ηγέτη, Κιρίλ Ντμιτρίεφ, στην Κόκκινη Πλατεία κοντά στο μαυσωλείο του ιδρυτή του σοβιετικού κράτους Βλαντίμιρ Λένιν.
Αυτή είναι η έκτη φόρα που επισκέπτεται εφέτος ο Γουίτκοφ τη Ρωσία.
Πηγή: skai.gr













