Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Σε ισχύ το νέο κύμα δασμών του Τραμπ σε 60 χώρες – Στο 104% για την Κίνα

πριν 12 μήνες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
14
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Τα 21 πιο κρίσιμα μίλια στον κόσμο: Τα Στενά του Ορμούζ στο επίκεντρο της παγκόσμιας κρίσης - Δείτε χάρτες

Τα 21 πιο κρίσιμα μίλια στον κόσμο: Τα Στενά του Ορμούζ στο επίκεντρο της παγκόσμιας κρίσης – Δείτε χάρτες

πριν 6 ώρες
ΕΕ: Ξεκινά έρευνα μετά από κυβερνοεπίθεση στις πλατφόρμες της

ΕΕ: Ξεκινά έρευνα μετά από κυβερνοεπίθεση στις πλατφόρμες της

πριν 6 ώρες
SPD: Κόμμα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

SPD: Κόμμα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

πριν 7 ώρες
Αραγτσί: Οι επιθέσεις του Ισραήλ έρχονται σε αντίθεση με την «παύση» Τραμπ - «Θα πληρώσει βαρύ τίμημα»

Αραγτσί: Οι επιθέσεις του Ισραήλ έρχονται σε αντίθεση με την «παύση» Τραμπ – «Θα πληρώσει βαρύ τίμημα»

πριν 7 ώρες

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές, σε χαμηλό τετραετίας το πετρέλαιο – Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ένας εμπορικός πόλεμος πλήρους κλίμακας είναι προ των πυλών

Ξημερώνει Τετάρτη στην Ουάσιγκτον και οι δασμοί που επέβαλε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σε αγαθά που εισάγονται από περίπου 60 χώρες, τις οποίες ο ίδιος αποκάλεσε τους «χειρότερους παραβάτες» – έχουν ξεκινήσει, κλιμακώνοντας τον εμπορικό πόλεμο.

Πρόκειται για δασμούς που φτάνουν το 104% στις εισαγωγές από την Κίνα. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Τραμπ πρόκειται για χώρες που επιβάλλουν υψηλότερους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα, επιβάλλουν μη δασμολογικούς φραγμούς στο αμερικανικό εμπόριο ή έχουν ενεργήσει με τρόπους που υπονομεύουν τους αμερικανικούς οικονομικούς στόχους.

Το 104% προκύπτει από ένα συνδυασμό αφού δασμοί 20% ίσχυαν ήδη πριν από τη δεύτερη θητεία του Τραμπ, δασμοί 34% ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και 50% που επιβλήθηκαν πριν από λίγες ώρες από τον αμερικανικό πρόεδρο.

Επίσης, δασμοί 24% τίθενται σε ισχύ στην Ιαπωνία και  49% στην Καμπότζη.

JUST IN: US tariffs officially go in effect

🇨🇳 China – 104%
🇱🇸 Lesotho – 50%
🇰🇭 Cambodia – 49%
🇱🇦 Laos – 48%
🇲🇬 Madagascar – 47%
🇻🇳 Vietnam – 46%
🇲🇲 Myanmar – 44%
🇱🇰 Sri Lanka – 44%
🇫🇰 Falkland Islands – 41%
🇸🇾 Syria – 41%
🇲🇺 Mauritius – 40%
🇮🇶 Iraq – 39%…

— BRICS News (@BRICSinfo) April 9, 2025

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ οι δασμοί είναι ζωτικής σημασίας για το οικονομικό του όραμα, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ένας εμπορικός πόλεμος πλήρους κλίμακας είναι προ των πυλών. Από την πλευρά της η Κίνα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, τονίζοντας πως η διατήρηση των δικών της δασμών αποτελεί απάντηση στην επιθετική στάση των ΗΠΑ. Οι εκπρόσωποι του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν πως η Κίνα «θα πολεμήσει μέχρι τέλους».

Οι τελωνειακοί δασμοί υπερβαίνουν σημαντικά τους επιπλέον δασμούς 10% για μεγάλο μέρος των προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ από σχεδόν όλο τον κόσμο και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο BBC Newsday, ο Βίκτορ Γκάο, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του think tank Κέντρο για την Κίνα και την Παγκοσμιοποίηση είπε ότι οι δασμοί «δεν θα επαναφέρουν τις θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Ο Πρόεδρος Τραμπ και η κυβέρνησή του πρέπει να ξυπνήσουν με λογική και να χρησιμοποιήσουν λογική αντί για μέγιστο εκφοβισμό κατά της Κίνας και τόσων άλλων χωρών».

Ο κ. Γκάο προβλέπει ότι η κινεζική κυβέρνηση «δεν θα κλείσει τα μάτια» σε αυτό που θεωρεί «απόλυτο πόλεμο» όταν πρόκειται για το εμπόριο.

«Δεν υπάρχουν αγορές πανικού στην Κίνα, ενώ έχετε τεράστιο όγκο αγορών πανικού στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Η Κίνα είναι μια σταθεροποιητική δύναμη, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται γρήγορα αντιληπτές ως μια δύναμη ανατροπής», είπε.

Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Πτώση καταγράφουν και σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Nikkei225 κατρακυλά 4,15%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng πέφτει κατά 2,08%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix σημειώνει απώλειες 3,26%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας πέφτει 1,61% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχωρεί επίσης 1,06%.

Στο άκουσμα των επιπλέον δασμών οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά την ανακοίνωση των δασμών από τον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα,

Σε χαμηλό τετραετίας το πετρέλαιο

Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων και πλέον ετών στις πρώτες συναλλαγές της Τετάρτης,  λόγω των ανησυχιών για τη διαφαινόμενη ζήτηση που τροφοδοτούνται.

Η τιμή του αργού πετρελαίου WTI κυμαίνεται γύρω στο όριο των 57,70 δολαρίων, σημειώνοντας ενδοημερήσια απώλεια σχεδόν 3,20% κατά τη διάρκεια των συναλλαγών νωρίς το πρωί στο ασιατικό χρηματιστήριο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent έχασαν 2,13 δολάρια ή 3,39%, φθάνοντας στα 60,69 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχώρησαν 2,36 δολάρια ή 3,96% στα 57,22 δολάρια. Το Brent έφτασε στο χαμηλότερο σημείο του από τον Μάρτιο του 2021 και το WTI στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Κάτω Πατήσια: Φωτιά σε λεωφορείο - Επεκτάθηκαν σε στάση οι φλόγες

Κάτω Πατήσια: Φωτιά σε λεωφορείο - Επεκτάθηκαν σε στάση οι φλόγες

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Ακινητοποίηση πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης ανοιχτά της Άνδρου

Ακινητοποίηση πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης ανοιχτά της Άνδρου

28 Μαρτίου, 2026
Νεκρός κρατούμενος στο Α.Τ. Ομόνοιας

Νεκρός κρατούμενος στο Α.Τ. Ομόνοιας

27 Μαρτίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ξύλο στην τουρκική βουλή

    Ξύλο στην τουρκική βουλή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ρωσία για βαλλιστικό πύραυλο Oreshnik: Τον εκτοξεύσαμε γιατί «θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κύκλωμα εκβιαστών: Στον ανακριτή απολογούνται οι πρώτοι από τους 14 κατηγορούμενους

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Πειραιάς: Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ληστείας με πρωταγωνιστή αστυνομικό

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Βροχερή η νύχτα που πέρασε σε όλη την Κρήτη – Δείτε τα χιλιοστά βροχής

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...