Σώες εντοπίστηκαν οι δύο γυναίκες που το βράδυ της Παρασκευής ειδοποίησαν το 112 , καλώντας σε βοήθεια καθώς είχαν «εγκλωβιστεί» στο μονοπάτι από Μπάλο προς Φαλάσαρνα.
Όπως έγραψε το Creta24, οι δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη από την Ιταλία, αδυνατούσαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους, με το σκοτάδι που έπεσε να κάνει ακόμα δυσκολότερη την πορεία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πεζοπορία, όταν η 65χρονη μητέρα που πριν από λίγους μήνες είχε υποβληθεί σε καρδιολογική επέμβαση, ενημέρωσε την 33χρονη κόρη της ότι ένιωθε δυσφορία.
Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να τις εντοπίσουν τα ξημερώματα και τις μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.
Οι δύο γυναίκες παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο.
Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν δύο περιπατήτριες, από μονοπάτι στον Κίσσαμο Χανίων Κρήτης και παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επιχείρησαν 15 #πυροσβέστες με 2 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) October 18, 2025
Το άρθρο “Σώες οι δύο γυναίκες στον Μπάλο μετά την ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.