Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Στον δρόμο τα πρώτα νέα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα από τον Δήμο Ηρακλείου

πριν 10 μήνες
στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
23
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρουσιάστηκαν και δόθηκαν σε χρήση τα πρώτα 22, από τα 66 συνολικά, νέα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος αυτόματης δωρεάν χρήσης που υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και θα λειτουργήσει από την αθλητική εταιρεία του Δήμου «Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου».

Η παρουσίαση των νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων έγινε από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, του Αντιδημάρχου Άθλησης & Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη και υπηρεσιακών στελεχών του τμήματος Περιβάλλοντος, στον σταθμό φόρτισης στο Κομμένο Μπεντένι.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός μαζί με τους Αντιδημάρχους έκαναν μια σύντομη βόλτα με τα ποδήλατα και σε δήλωσή του τόνισε τη συμβολή του Δήμου Ηρακλείου στην προσπάθεια «να μπει το ποδήλατο στη ζωή μας, στη ζωή της πόλης», επισημαίνοντας την ευκολία που προσφέρουν, τονίζοντας: «Εξήντα έξι ηλεκτρικά ποδήλατα τα οποία θα διατίθενται δωρεάν από οκτώ σταθμούς και ο καθένας με ένα πάρα πολύ απλό τρόπο θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί, να τα παίρνει από ένα σταθμό, να τα επιστρέφει σε έναν άλλο. Αυτή η κίνηση την οποία κάνουμε, και το «κίνηση» εδώ το συνδυάζουμε με τον όρο της μικροκινητικότητας που πρέπει να επιτευχθεί μέσα στην πόλη, θεωρούμε ότι έχει την αξία της εφόσον βέβαια συναρθρωθεί μέσα σε ένα πλέγμα δράσεων το οποίο το έχουμε θέσει σε εφαρμογή. Διότι δεν αρκεί να υπάρχουν τα ποδήλατα, οι ποδηλάτες θα πρέπει να κινούνται και με ασφάλεια. Και αυτό βεβαίως μπορεί να γίνει σε περιοχές οι οποίες δεν έχουν κίνηση οχημάτων, αλλά απαιτείται να γίνει και σε ολόκληρη την πόλη. Από αυτή την άποψη, αυτή η εγκατάσταση και παράδοση σε χρήση των ποδηλάτων, συνδυάζεται με τη χάραξη των πεζών διαδρομών και των ποδηλατοδρόμων που θα πρέπει, σε κάποια στιγμή, που δεν πρέπει να είναι μακρινή αυτή η στιγμή, να διατρέχουν όλη την πόλη έτσι ώστε κάποιος πράγματι να μπορεί με ασφάλεια να έρθει με τα πόδια, με το ποδήλατο και με το καροτσάκι από μια συνοικία στο κέντρο, από το κέντρο στη συνοικία, από μια συνοικία σε μια άλλη συνοικία. Πρόκειται για ένα πλέγμα δράσεων μέσα στο οποίο εντάσσεται και αυτή η παράδοση σε χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ελπίζω ότι θα την αγκαλιάσουν οι συνδημότες μας αλλά και οι επισκέπτες. Η χρήση είναι ελεύθερη. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουμε και κάτι που κάποια στιγμή έπαιρνε και τις διαστάσεις ενός κινήματος. Το κίνημα των ποδηλάτων που όταν δεν βρίσκει απήχηση είναι φυσικό να υποχωρεί».

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Στ. Αρναουτάκης: Το 2026 θα ανοίξουμε έναν νέο κύκλο δημιουργίας και ανάπτυξης για την Κρήτη

πριν 21 λεπτά
Το μήνυμα του Βασίλη Κεγκέρογλου για την Πρωτοχρονιά

Το μήνυμα του Βασίλη Κεγκέρογλου για την Πρωτοχρονιά

πριν 52 λεπτά
Η κακοκαιρία… αλλάζει τοποθεσία για την υποδοχή του νέου έτους στο Ηράκλειο

Η κακοκαιρία… αλλάζει τοποθεσία για την υποδοχή του νέου έτους στο Ηράκλειο

πριν 1 ώρα
Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Προληπτικά μέτρα στην Κρήτη και το 2026

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Προληπτικά μέτρα στην Κρήτη και το 2026

πριν 2 ώρες

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε και στον απώτερο στόχο της Δημοτικής Αρχής που είναι «να κάνουμε την πόλη μας να περπατιέται», επισημαίνοντας τις ζώνες ποδηλατοδρόμων και την πεζή διαδρομή που θα δημιουργηθεί στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη: «Θα πρέπει να κάνουμε την πόλη μας και να περπατιέται και να διασχίζεται με το ποδήλατο και με ήπια μέσα. Άλλωστε, αυτή η οπτική την οποία θέτουμε σε εφαρμογή συναρτάται και με τα γενικότερα κυκλοφοριακά ζητήματα. Το κυκλοφοριακό δεν θα λυθεί απλώς βρίσκοντας θέσεις στάθμευσης. Αυτό είναι ένα ζητούμενο αλλά μόνο μέσα από ένα πλέγμα δράσεων μπορούμε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία στην πόλη. Μπορούμε να έχουμε ζώνες ποδηλατοδρόμων σε αρκετά σημεία της πόλης. Αυτή τη στιγμή, σε μια περιοχή που θα την έλεγε κανείς ανύποπτη στα νοτιοδυτικά της Χριστομιχάλη Ξυλούρη όπου κάνουμε ασφαλτοστρώσεις, τις συνδυάζουμε με ειδική οριζόντια και κάθετη διαγράμμιση για πεζούς και ποδηλάτες. Αυτό είναι ένα σημείο το οποίο κανείς δεν θα περίμενε να το βρει, αλλά είναι όμως ενδεικτικό ότι αν κάποιος επιμένει και βλέπει πάρα πολύ συγκεκριμένα τις περιοχές και τα έργα τα οποία γίνονται εκεί, και που στη βάση τους είναι έργα οδοποιίας, τα βλέπει υπό το πρίσμα της συνολικής ανάπλασης, είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν αυτοί οι χώροι και να έχουμε τις κατάλληλες προσβάσεις. Στο παράδειγμα που ανέφερα, έχουμε νηπιαγωγεία στα οποία κάποιος θα μπορεί να πάει με τα πόδια πολύ πιο εύκολα ή με ένα μέσο μεταφοράς όπως είναι το ποδήλατο. Ο κόμβος του μικρού δικτύου που τώρα πειραματικά το σχεδιάζουμε και πρόκειται να το κατασκευάσουμε είναι η ίδια η Χριστομιχάλη Ξυλούρη. Η Χριστομιχάλη Ξυλούρη είναι ήδη ενταγμένη στις πρώτες έξι πεζές διαδρομές. Βλέπετε λοιπόν ότι το ένα φέρνει το άλλο και ότι η συνάρθρωση μας οδηγεί από τη γειτονιά στο κέντρο, από το κέντρο στη γειτονιά».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου και σε λεπτομέρειες σχετικές με την χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων τονίζοντας: «Παρουσιάζουμε ένα σημαντικό έργο το οποίο έρχεται να ενισχύσει την αστική βιώσιμη μικροκινητικότητα. Προστατεύουμε το περιβάλλον και ενισχύουμε την οικολογική και οικονομική μετακίνηση των πολιτών αφού οποιοσδήποτε συμπολίτης ή επισκέπτης με μια πάρα πολύ απλή διαδικασία, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής κινητών που υπάρχει πλέον σε όλα τα λογισμικά και android και ios, μπορεί να δει τους οκτώ σταθμούς ποδηλάτων που υπάρχουν σε όλη την πόλη, τα 66 ποδήλατα που είναι διαθέσιμα, το πόσο φορτισμένα είναι, να εξυπηρετηθεί στη βόλτα του, στη μετακίνηση, στη δουλειά του και να το επιστρέψει σε ένα οποιοδήποτε επίσης σταθμό φόρτισης που έχει διαθέσιμη θέση. Γιατί αυτοί οι σταθμοί είναι ενοικίασης αλλά και φόρτισης των ποδηλάτων. Ως Δήμος Ηρακλείου σε αυτή την πρώτη φάση λειτουργίας του συστήματος, παρέχουμε 3 ώρες δωρεάν χρήσης και μετακίνησης. Θα δούμε στην πορεία, πόσο θα το αγκαλιάσει ο κόσμος και αν χρειάζεται πραγματικά περισσότερη χρήση. Όλη η διαδικασία γίνεται μέσω ταυτοποίησης της εφαρμογής η οποία δείχνει σε πραγματικό χρόνο τον χάρτη των θέσεων, των διαθέσιμων ποδηλάτων, της φόρτισης που έχουν. Έτσι γνωρίζουμε και εμείς ποιος είναι ο χρήστης του ποδηλάτου, ώστε αφενός να αποφύγουμε τυχόν βανδαλισμούς, αφετέρου όταν υπερβεί το χρονικό όριο της δωρεάν χρήσης να μπορεί με ένα μικρό και συμβολικό τίμημα να ενοικιάσει το ποδήλατο με λιγότερο από ένα ευρώ».

Απηύθυνε παράλληλα και μια έκκληση προς τους πολίτες να σεβαστούν και να προστατέψουν τα ποδήλατα και τους σταθμούς φόρτισης, επισημαίνοντας ότι από τις πρώτες ημέρες της εγκατάστασης υπήρξαν κάποιοι μικροβανδαλισμοί: «Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες και επισκέπτες της πόλης να αγκαλιάσουν αυτή τη δράση. Είναι ένα μεγάλο έργο, υψηλού προϋπολογισμού το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Να βοηθήσουμε την ενίσχυση της οικολογικής μετακίνησης μέσα στην πόλη και να συρρικνώνουμε την επιβάρυνση στο περιβάλλον ειδικά μέσα στο αστικό κέντρο. Είναι μια ιδέα και μια πρόταση που κατατέθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος την προηγούμενη δημοτική περίοδο και εμείς ως Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Τμήμα Περιβάλλοντος το οποίο θέλω να ευχαριστήσω, και τα υπηρεσιακά στελέχη του τμήματος μας για την σκληρή δουλειά που έκαναν, παραδίδουμε αυτό το έργο σε πλήρη έκταση. Θέλω να πω επίσης ότι είμαστε πάντα ως Δήμος Ηρακλείου έτοιμοι να διεκδικήσουμε και άλλους πόρους και ευχόμαστε η Κεντρική Διοίκηση και ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να βγάλει αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα έτσι ώστε να μπορέσουμε να απλώσουμε το δίκτυο σε όλο το Δήμο Ηρακλείου και να εμπλουτίσουμε το στόλο μας».

Ο Αντιδήμαρχος Άθλησης & Αθλητισμού και Πρόεδρος της αθλητικής εταιρείας του Δήμου «Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου», στην οποία περνάει η διαχείριση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, εξέφρασε την χαρά του για το νέο έργο και δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που εγκαινιάζουμε αυτό το έργο στο πλαίσιο ενίσχυσης της μικροκινητικότητας. Το επόμενο διάστημα θα προστεθούν νέα συμβατικά ποδήλατα στους σταθμούς της Πύλης Ιησού και στον Καράβολα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση των καυσαερίων. Παροτρύνουμε τους συνδημότες μας να βάλουν το ποδήλατο στην καθημερινότητα τους. Είναι ένας τρόπος άθλησης και εκγύμνασης που βοηθά στην ψυχική και σωματική υγεία».

Το σύστημα των κοινόχρηστων δημοτικών ηλεκτρικών ποδηλάτων έχει ως στόχο την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικολογικής και οικονομικής μετακίνησης, αλλά και μέσου που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες και επισκέπτες του Δήμου και θα γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση της mobile εφαρμογής easybike Heraklion, η οποία είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android. Τα ειδικού τύπου ηλεκτρικά ποδήλατα θα κατανεμηθούν σε οκτώ διαφορετικούς σταθμούς κλειδώματος/φόρτισης, από όπου θα προσφέρεται στους εγγεγραμμένους χρήστες η δυνατότητα δωρεάν ενοικίασής τους. Ειδικότερα, οι σταθμοί του συστήματος των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων βρίσκονται στα σημεία:

1. Πλατεία Αγίου Μηνά

2. Παγκρήτιο Στάδιο

3. Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών

4. Χανιώπορτα

5. Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου

6. Κομμένο Μπεντένι

7. Παλιό Δημαρχείο Νέας Αλικαρνασσού

8. Πάρκο Σεφέρη Κατσαμπά-Πλατεία Αγίου Δημητρίου

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους με ωράριο λειτουργίας από 07:00 έως 22:00. Μέγιστος χρόνος δωρεάν χρήσης κάθε ποδηλάτου ορίζονται οι 3 ώρες και μετά το πέρας των 3 ωρών οι χρήστες θα πρέπει να επιστρέφουν το ποδήλατο σε οποιαδήποτε βάση και να το ασφαλίσουν σε μια κενή θέση, για να σταματάει η χρέωση του ποδηλάτου σε αυτούς.

Το έργο, το οποίο κατατέθηκε προς χρηματοδότηση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εντάσσεται στο πλαίσιο του Υποέργου 10: «Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο Δήμο Ηρακλείου», της Πράξης με τίτλο: ««Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)», ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το άρθρο “Στον δρόμο τα πρώτα νέα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα από τον Δήμο Ηρακλείου“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗΡΑΚΛΕΙΟΚΟΙΝΩΝΙΑΚΡΗΤΗ
Next Post
Νεκροί σκιέρ παραμένουν κάτω από χιονοστιβάδα στη Αλάσκα

Νεκροί σκιέρ παραμένουν κάτω από χιονοστιβάδα στη Αλάσκα

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Το μήνυμα του Βασίλη Κεγκέρογλου για την Πρωτοχρονιά

Το μήνυμα του Βασίλη Κεγκέρογλου για την Πρωτοχρονιά

31 Δεκεμβρίου, 2025
Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για κλοπές σε φαρμακείο και σε κατάστημα ενδυμάτων

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για κλοπές σε φαρμακείο και σε κατάστημα ενδυμάτων

31 Δεκεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εορταστικό ωράριο: Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα στο Ηράκλειο – Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή

    Εορταστικό ωράριο: Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα στο Ηράκλειο – Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κλιματική κρίση: Ο στόχος του 1,5°C κινδυνεύει να αποτύχει, προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτέρες

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αλέξης Τσικόπουλος: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ο Νετανιάχου διαστρεβλώνει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα σε βιντεοσκοπημένη δήλωση από την Ουάσινγκτον

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...