Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Συρία: Ο στρατός παραδέχεται την προέλαση των τζιχαντιστών στο Χαλέπι

πριν 1 έτος
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
15
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Τραμπ: Αφοπλισμός της Χαμάς για να προχωρήσει η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

Τραμπ: Αφοπλισμός της Χαμάς για να προχωρήσει η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

πριν 2 ώρες
Διαδηλώσεις έξω από κλειστά καταστήματα στην Τεχεράνη, με αφορμή την ακρίβεια

Διαδηλώσεις έξω από κλειστά καταστήματα στην Τεχεράνη, με αφορμή την ακρίβεια

πριν 3 ώρες
Τραμπ: Ενημερώθηκα από Πούτιν για την επίθεση στην κατοικία του - «Θύμωσα πολύ»

Τραμπ: Ενημερώθηκα από Πούτιν για την επίθεση στην κατοικία του – «Θύμωσα πολύ»

πριν 3 ώρες
Γκουτέρες: Απαιτεί «θάρρος» προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στον άνθρωπο και στον πλανήτη

Γκουτέρες: Απαιτεί «θάρρος» προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στον άνθρωπο και στον πλανήτη

πριν 3 ώρες

Οι μάχες προκαλούν ανάφλεξη στο συριακό μέτωπο, ενώ η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ταράζεται από τους πολέμους στη Γάζα και τον Λίβανο

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δεκάδες στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη μεγάλη επίθεση των ανταρτών που εισέβαλαν στην πόλη Χαλέπι στα βορειοδυτικά, αναγκάζοντας τον στρατό να αναδιαταχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση για την κυριαρχία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εδώ και χρόνια.

Οι μάχες προκαλούν ανάφλεξη στο συριακό μέτωπο, ενώ η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ταράζεται από τους πολέμους στη Γάζα και τον Λίβανο, όπου η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης Χεζμπολάχ τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη.

Η αιφνιδιαστική επίθεση υπό την ηγεσία του ισλαμιστή Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ κλόνισε τις πρώτες γραμμές του μετώπου στον εμφύλιο πόλεμο, που έχουν παγώσει σε μεγάλο βαθμό από το 2020, αναζωπυρώνοντας τις μάχες σε μια γωνιά της διαλυμένης χώρας κοντά στα τουρκικά σύνορα. Ο στρατός του Άσαντ αναφέρει ότι προετοιμάζει μια αντεπίθεση για την αποκατάσταση της κρατικής εξουσίας.

Αναγνωρίζοντας την προέλαση των ανταρτών, η διοίκηση του συριακού στρατού είπε ότι οι αντάρτες εισήλθαν σε μεγάλα τμήματα του Χαλεπίου, το οποίο ήταν υπό πλήρη κρατικό έλεγχο από τότε που οι κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και το Ιράν έδιωξαν τους αντάρτες πριν από οκτώ χρόνια.

xalepi syria

Εικόνες από το Χαλέπι έδειξαν μια ομάδα ανταρτών μαχητών συγκεντρωμένη στην πλατεία Σαανταλάχ αλ Τζαμπίρι μετά την είσοδο στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας, με μια διαφημιστική πινακίδα του Άσαντ να φαίνεται πίσω τους.

“Είμαι ο γιος του Χαλεπίου, και εκτοπίστηκα από αυτό πριν από οκτώ χρόνια, το 2016. Δόξα τω Θεώ, μόλις επιστρέψαμε. Είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα”, είπε ο Αλί Τζούμπα, ένας αντάρτης, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα.

Η συριακή στρατιωτική διοίκηση είπε ότι οι μαχητές είχαν επιτεθεί σε μεγάλους αριθμούς και από πολλές κατευθύνσεις, ‘’ωθώντας τις ένοπλες δυνάμεις μας να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση αναδιάταξης με στόχο την ενίσχυση των αμυντικών γραμμών προκειμένου να απορροφήσουν την επίθεση, να διατηρήσουν τις ζωές αμάχων και στρατιωτών και να προετοιμαστούν για αντεπίθεση’’.

Ο στρατός της Συρίας πρόσθεσε ότι οι βομβαρδισμοί εμπόδισαν τους αντάρτες να δημιουργήσουν σταθερές θέσεις. Υποσχέθηκε να τους ‘’διώξει και να αποκαταστήσει τον έλεγχο του κράτους… σε ολόκληρη την πόλη και την ύπαιθρό της’’.

Δύο πηγές των ανταρτών δήλωσαν ότι οι αντάρτες κατέλαβαν επίσης την πόλη Μαράατ αλ Νουμάν στην επαρχία Ιντλίμπ, θέτοντας όλη αυτή την επαρχία υπό τον έλεγχό τους, κάτι που αν ισχύει αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό πλήγμα για τον Άσαντ.

Η επίθεση εξαπολύθηκε από περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχονται από αντάρτες που παραμένουν έξω από τα χέρια του Άσαντ.

Δύο συριακές στρατιωτικές πηγές δήλωσαν ότι ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν αντάρτες σε προάστιο του Χαλεπίου το Σάββατο.

Μιλώντας την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα θεωρεί την επίθεση των ανταρτών ως παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας. «Είμαστε υπέρ των αρχών της Συρίας να βάλουν τάξη στην περιοχή και να αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη το συντομότερο δυνατό», είπε.

Η Συριακή Πολιτική Άμυνα, μια υπηρεσία διάσωσης που δρα σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, ανέφερε σε μια ανάρτηση στο X ότι η συριακή κυβέρνηση και τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε κατοικημένες συνοικίες, ένα πρατήριο καυσίμων και ένα σχολείο στην Ιντλίμπ που ελέγχεται από τους αντάρτες, σκοτώνοντας τέσσερις αμάχους και τραυματίζοντας άλλους έξι.

Οι δύο συριακές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι η Ρωσία έχει υποσχεθεί στη Δαμασκό πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια που θα αρχίσει να φτάνει τις επόμενες 72 ώρες. Οι αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο του Χαλεπίου και τους δρόμους προς την πόλη, ανέφεραν οι δύο στρατιωτικές πηγές και μια τρίτη στρατιωτική πηγή.

Ο συριακός στρατός έχει κληθεί να ακολουθήσει εντολές ”ασφαλούς αποχώρησης” από τις κύριες περιοχές της πόλης στις οποίες είχαν εισέλθει οι αντάρτες, ανέφεραν οι τρεις στρατιωτικές πηγές.

Το Χαλέπι στα χέρια των τζιχαντιστών - Αποσύρεται για ανασύνταξη ο συριακός στρατός

Ο ρόλος του Ιράν – Η στάση της Τουρκίας

 Οι αντάρτες, συμπεριλαμβανομένων φατριών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι μαχητές τους προελαύνουν ραγδαία σε διάφορες γειτονιές στο Χαλέπι.

Ο Μουσταφά Αμπντούλ Τζαμπέρ, διοικητής της ταξιαρχίας των ανταρτών Jaish al-Izza, δήλωσε ότι η ταχεία προέλασή τους βοηθήθηκε από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού που υποστηρίζεται από το Ιράν για να στηρίξει την κυβέρνηση στην ευρύτερη επαρχία του Χαλεπίου.

Οι σύμμαχοι του Ιράν στην περιοχή έχουν υποστεί μια σειρά από πλήγματα από το Ισραήλ, καθώς ο πόλεμος στη Γάζα επεκτεινόταν στη Μέση Ανατολή.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραχτσί, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ομόλογό του την Παρασκευή, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση των ανταρτών.

Οι μαχητές της αντιπολίτευσης είπαν ότι η εκστρατεία ήταν ως απάντηση στα εντεινόμενα πλήγματα τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον αμάχων από τις ρωσικές και συριακές αεροπορικές δυνάμεις σε περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ και για να προλάβει τυχόν επιθέσεις του συριακού στρατού.

Πηγές της αντιπολίτευσης σε επαφή με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους αντάρτες, άναψε το ‘’πράσινο φως’’ στην επίθεση. Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν το Σάββατο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων είχαν ως αποτέλεσμα μια ανεπιθύμητη κλιμάκωση της έντασης.
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Ονσού Κεσελί σημείωσε ότι ‘’η αποφυγή μεγαλύτερης αστάθειας στην περιοχή είναι η προτεραιότητα της Τουρκίας’’, προσθέτοντας ότι ‘’η Άγκυρα είχε προειδοποιήσει ότι οι πρόσφατες επιθέσεις στην Ιντλίμπ υπονόμευσαν το πνεύμα και την εφαρμογή των συμφωνιών αποκλιμάκωσης’’.

χαλεπι τζιχαντιστες

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Λήμνος: Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος

Λήμνος: Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Με τρακτέρ ξανά στο κέντρο της Λάρισας οι αγρότες – Έκλεισαν συμβολικά την κεντρική πλατεία

Με τρακτέρ ξανά στο κέντρο της Λάρισας οι αγρότες – Έκλεισαν συμβολικά την κεντρική πλατεία

29 Δεκεμβρίου, 2025
Τραμπ: Αφοπλισμός της Χαμάς για να προχωρήσει η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

Τραμπ: Αφοπλισμός της Χαμάς για να προχωρήσει η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

29 Δεκεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αλέξης Τσικόπουλος: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται στην Κρήτη

    Αλέξης Τσικόπουλος: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Εορταστικό ωράριο: Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα στο Ηράκλειο – Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αλέξης Τσικόπουλος: «Περιμένουμε σήμερα να μάθουμε αν είναι ζωντανός», λέει ο πατέρας του αγνοούμενου γιατρού

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κλιματική κρίση: Ο στόχος του 1,5°C κινδυνεύει να αποτύχει, προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτέρες

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...