Το θέμα του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, αλλά και η δημιουργία του παράπλευρου και συνοδού δικτύου, θα αποτελέσουν σημεία προβληματισμού στην αυριανή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανάμεσα στον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη και στο Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Μανώλη Φραγκάκη.
Κι αν ως προς το ζήτημα κατασκευής του νέου αεροδρομίου δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό θέμα, αφού οι εργασίες προχωρούν κανονικά, πολλά προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν σε σχέση με τους συνδετήριους άξονες και το παράπλευρο δίκτυο. Ήδη στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου έχει δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση αναφορικά με το θέμα του υφιστάμενου δικτύου που οδηγεί προς την Αυλή, με τους κατοίκους των περιοχών να κάνουν λόγο για «αποκοπή» τους από το δίκτυο. Ακόμα και η θεωρητική λύση που έχει δοθεί για το συγκεκριμένο σημείο χαρακτηρίζεται προβληματική, αφού ουσιαστικά μέσω αυτής, καλούνται να συνυπάρξουν για αποστάσεις που αγγίζουν το ένα χιλιόμετρο, τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και επιβατηγά, σε έναν ιδιαίτερα στενό δρόμο όπου δεν θα προβλέπονται προσπεράσεις.
Την ίδια στιγμή, σοβαρό θέμα έχει προκύψει και αναφορικά με το δίκτυο από την περιοχή «Γαζέπη Μύλος» έως και το Αρκαλοχώρι, στο οποίο σύμφωνα με τη μελέτη δημιουργείται ανοικτού τύπου δίκτυο μονού κλάδου χωρίς διαχωριστικό στηθαίο. Η δημοτική αρχή έχει πιέσει για στηθαίο στο συγκεκριμένο δίκτυο και για αύξηση της οδικής ασφάλειας, ωστόσο όλα τα ζητήματα προς το παρών αποτελούν πεδίο προβληματισμού.
Η ατζέντα του δημάρχου, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24 περιλαμβάνει αυτά τα ζητήματα και ακόμα περισσότερα τεχνικά θέματα, τα οποία το Υπουργείο οφείλει να εξετάσει.