
Μία αποκλειστική συνέντευξη στο CBS, όπου αποκαλύπτουν τα παρασκήνια και τις τεταμένες στιγμές που οδήγησαν στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, έδωσαν ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Προέδρου Τραμπ, και ο ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να δράσει αποφασιστικά, μετά από έναν ισραηλινό βομβαρδισμό στο Κατάρ που απείλησε να εκτροχιάσει τη συμφωνία, η οποία ήταν πολύ κοντά στο σημείο να υπογραφεί.
Τον Σεπτέμβριο, το Ισραήλ βομβάρδισε ένα κτίριο στη Ντόχα όπου βρισκόταν η αντιπροσωπεία της Χαμάς, σε μία προσπάθεια να εξουδετερώσει την ηγεσία της οργάνωσης. Από την επίθεση μάλιστα σκοτώθηκε ένας Καταριανός φρουρός ασφαλείας, ο οποίος βρισκόταν στο κτίριο με ηγέτες της Χαμάς,
Exclusive: Jared Kushner, President Trump’s son-in-law, and special envoy Steve Witkoff give a behind-the-scenes look at the tense moments leading up to the ceasefire and hostage deal after an Israeli bombing threatened to derail the agreement.
“[Trump] felt like the Israelis… pic.twitter.com/WtZpJcYHTG
— 60 Minutes (@60Minutes) October 17, 2025
«[Ο Τραμπ] ένιωθε ότι οι Ισραηλινοί ξέφευγαν λίγο από τον έλεγχο», δήλωσε ο Κούσνερ.
«Εκείνη την ώρα έπρεπε να είμαστε πολύ αυστηροί και να τους σταματήσουμε (τους Ισραηλινούς) από το να κάνουν πράγματα που, κατά τη γνώμη του (προέδρου), δεν ήταν προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον τους» είπε χαρακτηριστικά.
Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από το CBS αύριο, Κυριακή.
Πηγή: skai.gr











