
Θαυμαστές του Χάρι Πότερ ανάγκασαν ένα νέο καλώδιο μεταφοράς ενέργειας αξίας εκατομμυρίων λιρών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας να αλλάξει πορεία, μετά από διαμαρτυρίες ότι θα βεβήλωνε τον «τάφο» του Ντόμπι, ενός φανταστικού ξωτικού.
Όπως αναφέρει ο Guardian, ο χαρακτήρας τάφηκε στην παραλία Φρέσουότερ Ουέστ στο Πέμπροκσιρ της Ουαλίας, στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου». Οι λάτρεις της σειράς με τον νεαρό μάγο επισκέπτονται το σημείο για να αφήσουν πέτρες που γράφουν «Εδώ κείται ο Ντόμπι», παρά τις εκκλήσεις του ιδιοκτήτη της έκτασης, National Trust, να μην το πράττουν, καθώς η παραλία αποτελεί οικολογικά ευαίσθητη περιοχή.
Η ηλεκτρική διασύνδεση Greenlink, αξίας 430 εκατομμυρίων λιρών, που συνδέει το εθνικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ιρλανδία, επρόκειτο αρχικά να περάσει από την τοποθεσία του «τάφου», δήλωσε ο διευθυντής του έργου, Σάιμον Λάντλαμ, στο podcast Energy Revolution.
Οι θαυμαστές έμαθαν για τα σχέδια αφού ο Λάντλαμ υπέδειξε το σημείο όπου το μήκους 200 χιλιομέτρων καλώδιο προς την κομητεία Ουέξφορντ θα υπογειοποιούνταν στην παραλία Φρέσουότερ Ουέστ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BBC. «Κάναμε το γύρισμα, τελειώσαμε, επέστρεψα στο Λονδίνο και το πρόβαλαν λίγες εβδομάδες αργότερα. Και δεχτήκαμε εκατοντάδες κλήσεις, δηλαδή, πραγματικά εκατοντάδες κλήσεις».
Ο Λάντλαμ δήλωσε ότι δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Ντόμπι και μπερδεύτηκε με τις κλήσεις που λάμβανε η εταιρεία, αναφέροντας πως ένας συνάδελφός του του είπε: «Από ό,τι φαίνεται, πρόκειται να περάσουμε κατευθείαν πάνω από τον τάφο του Ντόμπι».
«Είπα: “Ντόμπι; Ποιος είναι ο Ντόμπι; Δεν ξέρω κανέναν Ντόμπι”. Είπα: “Είναι ένας πλασματικός χαρακτήρας σε ένα πλασματικό βιβλίο, όλη η ιστορία είναι φανταστική, για τι πράγμα μιλάτε;”»
Όπως ανέφερε, ο συνάδελφός του του απάντησε: «Όχι, είναι πάρα, πάρα πολύ σοβαρό».
Στη συνέχεια, η εταιρεία επιστράτευσε πολεοδόμους και σχεδιαστές για να βρουν μια νέα διαδρομή που θα απέφευγε τον εικαζόμενο τάφο. «Πολλοί άνθρωποι χάρηκαν πολύ με αυτό, και το έργο προχωρά τώρα κανονικά και ο Ντόμπι είναι χαρούμενος».
Τελικά, πρόσθεσε, «περάσαμε αρκετά κοντά από πραγματικά κατάλοιπα της Εποχής του Χαλκού, αλλά αποφύγαμε τον τάφο του Ντόμπι».
Τα κατάλοιπα της Εποχής του Χαλκού περιλαμβάνουν τεφροδόχους αγγεία που σχετίζονται με ανθρώπινες ταφές.
Πηγή: skai.gr



































