Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Xανιά: Ο Γ. Στουρνάρας εγκαινίασε την έκθεση «Διαδρομές στην τέχνη: Έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος»

πριν 6 ώρες
στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 2λεπτά
0 0
0
10
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την έκθεση «Διαδρομές στην τέχνη» με έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος εγκαινίασε σήμερα στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Η έκθεση που περιέχει έργα που διέθεσε στη Δημοτική Πινακοθήκη, το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2025 και πραγματεύεται, ένα ιδιαίτερο εικαστικό πορτρέτο της τέχνης της χώρας, μέσα από τη σύνθεση 99 έργων τέχνης. 

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που βρισκόμαστε στα Χανιά και εγκαινιάζουμε την έκθεση με πίνακες της Τράπεζας της Ελλάδος στη δημοτική πινακοθήκη Χανίων με τίτλο “Διαδρομές της Τέχνης”. Είναι ένα αρκετά μεγάλο μέρος από τη συλλογή μας, είναι 99 πίνακες που ξεκινάνε τον 19ο αιώνα και φτάνουνε στο σήμερα. Είναι μία ιστορική διαδρομή και πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι, που είναι η τρίτη φορά που βγάζουμε πίνακες από την τράπεζα της Ελλάδος και τους παρουσιάζουμε στην Περιφέρεια», δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

«Χιλιόμετρα Αγάπης» από τον Ορίζοντα

«Χιλιόμετρα Αγάπης» από τον Ορίζοντα

πριν 7 λεπτά
Έως τις 20 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής για το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Έως τις 20 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής για το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

πριν 39 λεπτά
Τροχαίο με δύο τραυματίες στο Ηράκλειο

Τροχαίο με δύο τραυματίες στο Ηράκλειο

πριν 1 ώρα
8ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Βιομηχανικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων

8ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Βιομηχανικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων

πριν 2 ώρες

«Η αυτοδιοίκηση είναι μέρος της κοινωνίας μας, η αποκέντρωση επιβάλλει η αυτοδιοίκηση να έχει ένα σημαντικό ρόλο στην οικονομία, στην κοινωνία και αυτό κάνουμε νομίζω. Στην Ελλάδα ο θεσμός πηγαίνει εξαιρετικά, άλλωστε δίπλα σας έχετε τον κ. δήμαρχο Χανίων που ήταν εκ των αρίστων φοιτητών μου και πραγματικά παρακολουθώ με πολύ μεγάλη αγάπη τη μεγάλη του πρόοδο στην Κρήτη και στα Χανιά», συνέχισε ο κ. Στουρνάρας.

Για την οικονομική κατάσταση της χώρας ο κ. Στουρναρας τόνισε πως «Δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας, η Ελλάδα πέρασε από μία πολύ μεγάλη κρίση. Μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα. Τίποτα βέβαια δεν είναι τέλειο, αλλά να ξέρετε ότι το τέλειο είναι εχθρός του καλού, πάμε καλά όμως, αυτό είναι βέβαιο».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο σημειώνοντας πως «Παγκόσμια υπάρχει μία αναταραχή με τους Δασμούς που επιβάλλει ο πρόεδρος Τrump αλλά πιστεύω ότι και αυτό θα ξεπεραστεί κάποια στιγμή, όταν γίνει αντιληπτό ότι οι δασμοί, στην πρώτη χώρα που κάνουν κακό είναι στις ΗΠΑ».

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ξεκαθάρισε και όσα ακούγονται περί κυκλοφορίας euro crypto νομίσματος. «Πρόκειται για ευρωνόμισμα, το ευρωνόμισμα είναι ψηφιακό, όχι crypto», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Οι κεντρικές τράπεζες είμαστε κατά των cryptoνομισμάτων, δεν θέλουμε να ιδιωτικόποιηθεί η νομισματική πολιτική. Άλλο είναι το ψηφιακό νόμισμα που είναι ένα διαφορετικό κομμάτι, όπως δηλαδή σήμερα έχουμε στην τσέπη μας μετρητά, στο κινητό μας θα έχουμε ένα λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, ένα μικρό ποσό καταθέσεων, να το πω έτσι, που θα είναι το ψηφιακό ευρώ και δε θα είναι καθόλου μα καθόλου crypto».

Η έκθεση

Ένα ιδιαίτερο εικαστικό πορτρέτο της τέχνης του τόπου μας συνθέτουν τα 99 έργα τέχνης της έκθεσης «Διαδρομές στην τέχνη. Έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος». Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Χάρις Κανελλοπούλου, ιστορικός της τέχνης, επιστημονική υπεύθυνη και επιμελήτρια της Συλλογής έργων τέχνης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα έργα, που αποτυπώνουν τη διαχρονική εξέλιξη της νεοελληνικής τέχνης, λειτουργούν ως μαρτυρίες τόπων και εποχών. Αυτό το πολυδιάστατο σύνολο έργων τέχνης, που καλύπτει την περίοδο 1870-2024 και υπογράφεται από ιστορικά εμβληματικούς δημιουργούς, καθώς και από νεότερους καταξιωμένους αλλά και σύγχρονους ανερχόμενους καλλιτέχνες, προσφέρει στους επισκέπτες μια αντιπροσωπευτική εικόνα της συλλογής της Τράπεζας της Ελλάδος – μίας από τις πλέον αναγνωρισμένες συλλογές ελληνικής τέχνης – μέσα από διαφορετικές και ενδιαφέρουσες όψεις της εικαστικής έκφρασης.

Η έκθεση οργανώνεται σε τρεις διαδρομές-ενότητες, που αναπτύσσονται στους αντίστοιχους ορόφους της Πινακοθήκης του Δήμου Χανίων, με δημιουργίες που καλύπτουν μια περίοδο περίπου 150 ετών και προσφέρουν ποικίλες αναγνώσεις της Ιστορίας της τέχνης ειδικότερα, αλλά και της Ιστορίας γενικά.

Η πρώτη ενότητα καλύπτει την περίοδο από τη ζωγραφική της Σχολής του Μονάχου και το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα έως τη θαλασσογραφία και παράλληλες υποκατηγορίες της έως τα μέσα του 20ού αιώνα.

Η δεύτερη ενότητα, με απαρχή τη δεκαετία του 1920 και τις επιδραστικές νέες αναπαραστάσεις των ζωγράφων του ελληνικού μοντερνισμού, καταλήγει στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις πρωτοπόρων εικαστικών που ξεκίνησαν τη δράση τους κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Η τρίτη ενότητα έχει ως αφετηρία τη δεκαετία του 1970 και την παραστατική διαχείριση του τοπίου και της ανθρώπινης μορφής και φτάνει ως τον καμβά της σύγχρονης αφαίρεσης κατά την τρέχουσα δεκαετία.

Σε αυτές τις διαδρομές, το βλέμμα των επισκεπτών θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα των Νικόλαου Γύζη, Νικηφόρου Λύτρα, Κωνσταντίνου Βολανάκη, Ιωάννη Αλταμούρα, Θάλειας Φλωρά-Καραβία, Σοφίας Λασκαρίδου, Περικλή Βυζάντιου, Κωνσταντίνου Παρθένη, Σπύρου Παπαλουκά, Κωνσταντίνου Μαλέα, A. Τάσσου, Βάσως Κατράκη, Παναγιώτη Τέτση, Πάρι Πρέκα, Όπυς Ζούνη, Νίκης Καναγκίνη, Γιώργου Λαζόγκα, Δημήτρη Αληθεινού, Ρένας Παπασπύρου, Ιάσονα Μολφέση, Γιάννη Τσαρούχη, Νίκου Κεσσανλή, Γιώργου Ρόρρη, Εδουάρδου Σακαγιάν, Βάνας Ξένου, Μιχάλη Μανουσάκη, Ηλία Παπαηλιάκη, Δημήτρη Ανδρεαδάκη, Ευγενίας Αποστόλου, Ανέστη Ιωάννου, Κατερίνας Σάρρα, Χριστίνας Κάλμπαρη, κ.ά.

Η έκθεση, που έχει, μεταξύ άλλων, ως στόχο την τόνωση της πολιτιστικής ζωής στην περιφέρεια, φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, η οποία έχει επιδείξει έντονη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, διοργανώνοντας πλήθος εκθέσεων με δημιουργίες σπουδαίων καλλιτεχνών, επιλογές έργων από μεγάλες συλλογές και συνεργασίες με καταξιωμένα ιδρύματα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Χάληδων 98–102

Τηλ.: +30 2821 3 41680

Ιστοσελίδα: www.pinakothiki-chania.gr

Facebook & Instagram: @MunicipalArtGalleryChania

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης:

Δευτ.-Σάβ. 10.00-14.00, 19.00-22.00, Κυριακή κλειστά

Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι): 2 ευρώ.

Δωρεάν είσοδος: Νέοι έως 18 ετών, κάτοχοι κάρτας ICOM, κάτοχοι κάρτας Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Κάθε Τρίτη: ελεύθερη είσοδος για όλους.

Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαΐου – 2 Νοεμβρίου 2025.

Το άρθρο “Xανιά: Ο Γ. Στουρνάρας εγκαινίασε την έκθεση «Διαδρομές στην τέχνη: Έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος»“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: NewsletterΚΟΙΝΩΝΙΑΚΡΗΤΗΧΑΝΙΑ
Next Post
Ο Ερντογάν θα συναντηθεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον Πακιστανό πρωθυπουργό

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον Πακιστανό πρωθυπουργό

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ

Νέα άρθρα

«Χιλιόμετρα Αγάπης» από τον Ορίζοντα

«Χιλιόμετρα Αγάπης» από τον Ορίζοντα

25 Μαΐου, 2025
Έως τις 20 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής για το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Έως τις 20 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής για το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

25 Μαΐου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Φωτιά τώρα στην Κρήτη

    Φωτιά τώρα στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Χωρίς ρεύμα η Αίγινα λόγω της φωτιάς στα Μέθανα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ασυγκράτητη οπαδός της Νάπολι έμεινε τόπλες για να γιορτάσει το πρωτάθλημα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αγανάκτηση για τις «στεγνές» βρύσες στο Ηράκλειο: Πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση- Τι απαντά στις καταγγελίες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...