
O Δήμος Αθηναίων, δημιουργεί ένα οργανωμένο δίκτυο 1.574 θέσεων στάθμευσης, για πατίνια, σε 124 ζώνες σε όλη την Αθήνα.
Με βίντεο στο X, στο οποίο, τονίζει πως «βάζουμε τάξη στη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών», ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μιλά για κανόνες, που θα τεθούν σε εφαρμογή και θα προστατεύουν τον πεζό, τα άτομα με αναπηρία, αλλά και τους ίδιους τους χρήστες.
«Όχι πατίνια στα πεζοδρόμια, με ταχύτητα πεζού σε πεζόδρομους και πλατείες, υποχρεωτική χρήση κράνους», σχολιάζει ο κος Δούκας τονίζοντας πως η και η Δημοτική Αστυνομία θα κάνει συστηματικούς ελέγχους.
Δεν είμαστε απέναντι στη μικροκινητικότητα», τονίζει ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως αντίθετα «θέλουμε μια σύγχρονη πόλη που αξιοποιεί νέα μέσα μετακίνησης αλλά με ασφάλεια και σεβασμό προς όλους»
🛴 Βάζουμε τάξη στη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών.
Με κανόνες που προστατεύουν τον πεζό, τα άτομα με αναπηρία, αλλά και τους ίδιους τους χρήστες.
📍 Δημιουργούμε ένα οργανωμένο δίκτυο 1.574 θέσεων στάθμευσης σε 124 ζώνες σε όλη την Αθήνα.
Όχι πατίνια στα πεζοδρόμια, με… pic.twitter.com/1hOxy3aRau
— Haris Doukas (@h_doukas) May 7, 2026
Πηγή: skai.gr


































