Κάλεσμα στις παγκρήτιες κινητοποιήσεις των υγειονομικών, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, απευθύνει το ΜέΡΑ25 Κρήτης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με νοσοκομεία μισοάδεια από προσωπικό, με κλειστές ΜΕΘ και χειρουργεία, με χιλιάδες ασθενείς σε λίστες αναμονής, η κυβέρνηση συνεχίζει τον δρόμο της απαξίωσης, βαφτίζοντας την κατάρρευση “νέο υγειονομικό χάρτη”.
Όταν λείπουν σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία και πάνω από το 55% από τα Κέντρα Υγείας, δεν μιλάμε για δυσκολίες. Μιλάμε για πολιτική επιλογή διάλυσης. Και όταν οι μισές μέρες του μήνα στα νοσοκομεία του Λασιθίου δεν υπάρχει παθολόγος ή καρδιολόγος, το έγκλημα γίνεται καθημερινότητα.
Αντί για στήριξη, οι υγειονομικοί της Κρήτης αντιμετωπίζουν στοχοποίηση και απειλές επειδή μιλούν. Αυτή είναι η “μεταρρύθμιση” που υπόσχονται: συγχωνεύσεις, περικοπές, ευέλικτες και φτηνές δομές για έναν λαό που χρειάζεται αξιοπρεπή φροντίδα.
Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τις αυριανές παγκρήτιες κινητοποιήσεις.
Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα.
Την Πέμπτη γεμίζουμε τις πλατείες σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία.
Μαζικά, δυνατά, ανυποχώρητα.
Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί τη δημόσια Υγεία.
Καλούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας:
Στο Ηράκλειο, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
Στα Χανιά, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Στο Ρέθυμνο, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο.
Στον Αγιο Νικόλαο, στη 1 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Στην Ιεράπετρα, στη 1 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Στη Σητεία, στις 12, στην κεντρική πλατεία».
Το άρθρο “Δίπλα στους υγειονομικούς το Μέρα25 Κρήτης“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.












