Περίπου μια ώρα, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν με ειδικά εργαλεία και τη συνδρομή γιατρού του ΕΚΑΒ, τον άτυχο εργάτη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, στο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης 23/10 σε εργοστάσιο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αρχιπύραρχος Μιχάλης Σεληνιωτάκης, η υπηρεσία ειδοποιήθηκε περίπου στις 13:11 για εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο εξαγωγικής ένωσης σουλτανίνας.
Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα από τον πρώτο πυροσβεστικό σταθμό Ηρακλείου και την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό. Χρειάστηκε ωστόσο και η συνδρομή γιατρού του ΕΚΑΒ, καθώς στο μπράτσο του 52χρονου εργάτη καρφώθηκε σίδερο από μηχάνημα τροφοδοσίας σουλτανίνας και απεγκλωβισμός του, έγινε με τις οδηγίες γιατρού.
Ο κ. Σεληνιωτάκης έκανε λόγο για μία δύσκολη επιχείρηση. Δύο ασθενοφόρο έσπευσαν στο σημείο και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Το άρθρο “Εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες απεγκλωβισμού του 52χρονου“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.