Με το πρώτο φως της ημέρες ξεκίνησαν οι έρευνες από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 25/11, σε αποθήκη τροφίμων στην Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου.
Ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση, ενώ έδωσε και στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Χερσονήσου:
“Ο Δήμος Χερσονήσου και η Πολιτική Προστασία Χερσονήσου κινητοποιήθηκαν άμεσα το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη τροφίμων στην ευρύτερη περιοχή της Ελιάς.
Υπό τις οδηγίες του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Κατσαμποξάκη, υδροφόρες του Δήμου και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν ενεργά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως προβλέπεται από τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Η υδροφόρα και το προσωπικό παρέμειναν στο σημείο για προληπτικούς λόγους καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει αναζωπύρωση και να προστατευθεί η ασφάλεια της περιοχής.

«Η άμεση κινητοποίηση του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι καθοριστική για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών μας» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης και προσθέτει:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό μας για την υπευθυνότητα και την ετοιμότητα που επέδειξε. Ο Δήμος Χερσονήσου θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους δημότες του, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, σε κάθε κρίσιμη στιγμή».”.
Μεγάλη η κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο κοντά σε αποθήκη τροφίμων, χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις από τη Χερσόνησο και το Ηράκλειο, με συνολικά 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα.
Η φωτιά έσβησε τα ξημερώματα πριν επεκταθεί περαιτέρω σε κατοικημένες ή άλλες ευαίσθητες περιοχές.
Κατεσβέσθη #πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης, στην περιοχή Άγιος Ρωμανός Ηρακλείου Κρήτης. Επιχείρησαν 30 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 25, 2025
Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην αποθήκη τροφίμων, ευτυχώς όμως δεν υπήρξε τραυματισμός.
Το άρθρο “Φωτιά σε αποθήκη στην Επισκοπή Ηρακλείου: Φωτογραφίες από την επιχείρηση κατάσβεσης“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.












