Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο σε έναν 21χρονο, ο οποίος φαίνεται να πήγαινε για… αναζήτηση αρχαίων!
Ο νεαρός συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουνίου από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος, κατασχέθηκαν δύο μπαστούνια ανιχνευτών μετάλλων χειρός με τις κονσόλες ενδείξεων, ένα γιλέκο μεταφοράς μπαταρίας της κονσόλας ενδείξεων με το καλώδιο σύνδεσης αυτού και ένα μαγνήτη νεοδήμιου συνδεδεμένο με σκοινί 15 μέτρων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Συνελήφθη χθες (06.06.2025) το απόγευμα στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου 21χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο στο ΙΧΕ αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 21χρονο κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπαστούνια ανιχνευτών μετάλλων χειρός με τις κονσόλες ενδείξεων, ένα γιλέκο μεταφοράς μπαταρίας της κονσόλας ενδείξεων με το καλώδιο σύνδεσης αυτού και ένα μαγνήτη νεοδήμιου συνδεδεμένο με σκοινί 15 μέτρων, στερούμενος την απαιτούμενη εκ του νόμου άδεια.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.
Το άρθρο “Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 21χρονο που πήγαινε για… αναζήτηση αρχαίων“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.