Έχασε τη «μάχη» για τη ζωή μια 77χρονη, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Η οικογένειά της πήρε τη γενναία απόφαση να προσφέρει ζωή από τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, προχωρώντας στη δωρεά των κερατοειδών της
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου:
«Ολοκληρώθηκε η λήψη κερατοειδών που προσφέρθηκαν από την 77χρονη Δότρια, την Κυριακή 21/12/2025. Η Δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.
Η Διοίκηση του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά ιστών, σε συνανθρώπους μας.
Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ για την αγαστή συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς ιστών με απόλυτο σεβασμό προς τη Δότρια και την οικογένειά της. Καθώς και τη Χειρουργική Μεταμοσχευτική ομάδα του ΠΑΓΝΗ για την αφαίρεση των κερατοειδών.
Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ,της τοπικής Συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου και της ομάδας συντονισμού μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου. Ο διοικητής Κων/νος Δανδουλάκης».
Το άρθρο “Ηράκλειο: Έχασε τη «μάχη» αλλά προσέφερε ζωή με τον θάνατό της“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.











