«Κλειδώνει» η χωροθέτηση της πρώτης κλειστής δομής μεταναστών στην Κρήτη.
Στις δύο μεσημέρι, στο υπουργείο Μετανάστευσης ο υπουργός Θάνος Πλεύρης, η υφυπουργός και βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη, παρουσία και του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Πάντως ο κ. Πλεύρης μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως σε 1 με 2 μέρες θα υπάρχει απόφαση για το που θα γίνει η δομή στην Κρήτη. «Έχουμε πάρει τα σχέδια από το υπουργείο Άμυνας για τα στρατόπεδα που δεν λειτουργούν. Είναι πιο εύκολο να ετοιμάσεις τα παλιά στρατόπεδα», σημείωσε.
Σε πρώτη φάση τα πιθανότερα σημεία για τη δημιουργία της δομής είναι το στρατόπεδο Ζωγραφάκη στο Καστέλι του δήμου Μινώα Πεδιάδας, το στρατόπεδο στο Τυμπάκι του δήμου Φαιστού αλλά και το στρατόπεδο Μπετεινάκη στον Καρτερό.
Χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που σχετίζονται με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Κρήτη, ενώ διαπιστώθηκε πλήρης σύμπτωση απόψεων και θέσεων ως προς τα αιτήματα και τις προτάσεις που θα τεθούν από την πλευρά των αυτοδιοικητικών αρχών του νησιού.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως υπάρχουν αντιδράσεις, αφού οι δήμαρχοι του νησιού λένε «ναι» στο να παρθούν αποφάσεις για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη που έχουν «χτυπήσει κόκκινο» αλλά «όχι» σε δομές εντός των διοικητικών ορίων των δήμων τους.
Το άρθρο “Μεταναστευτικό: Τι δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση για τη δημιουργία κλειστής δομής στην Κρήτη“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.