Διαψεύδοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες που διέρρεαν τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε σε έναν σαρρωτικό ανασχηματισμό, αλλάζοντας σχεδόν τα πάντα στο δημοτικό σχήμα.
Τα δύο πιο εντυπωσιακά σημεία του ανασχηματισμού είναι η είσοδος του Δημήτρη Σπυριδάκη που αναλαμβάνει τα τεχνικά έργα, μια θέση που είχε και επί Γιάννη Κουράκη αλλά κυρίως η …έξοδος του Γιώργου Σισαμάκη.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών έργων ήταν πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς το 2023 αλλά και υποψήφιος δήμαρχος τόσο το 2019 όσο και το 2023 όταν επέλεξε τελικά να συνεργαστεί με τον Αλέξη Καλοκαιρινό και κατά κοινή ομολογία έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στη εκλογή του τελευταίου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον κ. Σισαμάκη προσφέρθηκε άλλο χαρτοφυλάκιο, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε να μείνει εκτός δημοτικής αρχής. Η απουσία του από την εκτελεστική εξουσία του Δήμου προφανώς δεν είναι κάτι απλό και μένει να αποδειχθεί αν θα έχει και μελλοντικές παρενέργειες.
Εκτός δημοτικής αρχής μένει και ο Μανώλης Χαιρέτης, για λόγους πάντως που μάλλον δεν έχουν σχέση με την “απόδοση” του.
Ενδιαφέρον έχει η επιλογή του Γιώργου Τσαγκαράκη για το “καυτό” χαρτοφυλάκιο της καθαριότητας ενώ ο Νίκος Γιαλιτάκης που πάει στην πολεοδομία προς το παρόν δεν έχει αντιδράσει.
Τη δεδομένη στιγμή ουδείς γνωρίζει πως ακριβώς σκέφτηκε ο κ. Καλοκαιρινός και αν είχε στο μυαλό του τον δομικό ανασχηματισμό εδώ και καιρό ή αν κατέληξε σε αυτόν την τελευταία εβδομάδα.
Έτσι κι αλλιώς ο ίδιος θα κριθεί για τις επιλογές του και τους δημότες τους ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα, όχι τα πρόσωπα.
Ως προς αυτό πάντως, ένας τόσο δραστικός ανασχηματισμός δεν μπορεί παρά να διαβαστεί και ως έμμεση παραδοχή ότι τα πρώτα δύο χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου από τον κ. Καλοκαιρινό δεν πήγαν και πολύ καλά, παρά το περί του αντιθέτου επίσημο αφήγημα της Λότζια.
Το άρθρο “Ο σαρωτικός ανασχηματισμός και η ομολογία αποτυχίας“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.










