Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

«Ζεσταίνουν» τρακτέρ οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης – Παραμένουν τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

πριν 2 μήνες
στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 2λεπτά
0 0
0
79
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τα μπλόκα των αγροτών να ενισχύονται στην υπόλοιπη χώρα και τις κινητοποιήσεις να κλιμακώνονται, κτηνοτρόφοι της Κρήτης, έχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος και στο νησί, προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις διαρκείας.

«Ενωμένοι να βγούμε σε μπλόκο στο νομό Χανίων. Ό,τι αποφασιστεί πανελλαδικά θα αποφασιστεί και στο νομό Χανίων», δήλωσε ο Μανούσος Σταυριανουδάκης, Μέλος ΔΣ Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, στη διάρκεια σύσκεψης το βράδυ της Δευτέρας 1 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, όπου το παρών έδωσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού.

Φωτογραφία: Creta24

«Σαν και τίποτα», χαρακτήρισε τα ποσά των επιδοτήσεων που πιστώθηκαν την Παρασκευή η κτηνοτρόφος Μαρία Μαρκουλάκη. «Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Έχουμε φτάσει στο αμήν», πρόσθεσε η ίδια.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Η θλιβερή πρωτιά της Κρήτης στις αυτοκτονίες – Τι αποκάλυψε ο Αλ. Βγόντζας

Η θλιβερή πρωτιά της Κρήτης στις αυτοκτονίες – Τι αποκάλυψε ο Αλ. Βγόντζας

πριν 3 ώρες
Πέφτει η νύχτα με… αφρικανική σκόνη στο Ηράκλειο

Πέφτει η νύχτα με… αφρικανική σκόνη στο Ηράκλειο

πριν 3 ώρες
Λειτουργικό κόμβο επί της Ε.Ο. 92 Χερσόνησος – Αεροδρόμιο Καστελίου ζητά ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης

Λειτουργικό κόμβο επί της Ε.Ο. 92 Χερσόνησος – Αεροδρόμιο Καστελίου ζητά ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης

πριν 4 ώρες

Αλ. Μαρκογιαννάκης: «Ενίσχυση των δήμων για καλύτερη διαχείριση των σχολικών μονάδων μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών»

πριν 5 ώρες
Φωτογραφία: Creta24
Φωτογραφία: Creta24

Αγρότες και κτηνοτρόφοι προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στο νομό Χανίων.

Φωτογραφία: Creta24

Στο Ηράκλειο, οι τελικές αποφάσεις, όπως έγραψε το Creta24, θα ληφθούν τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους του νομού Ηρακλείου, πριν τις τελικές τους αποφάσεις, 7 μελής επιτροπή αγροτοκτηνοτρόφων, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, βουλευτές και Δημάρχους προγραμματίζει συνάντηση στην Αθήνα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη.

Μπλόκα σε Νίκαια, Μάλγαρα και Ε65 – «Ήρθαμε για να μείνουμε»
Μπλόκα σε τρία σημεία έχουν στήσει οι αγρότες, με τη οδική ραχοκοκαλιά της χώρας να «κόβεται» στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στα διόδια Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη και στον Ε-65 έξω από την Καρδίτσα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν αν δεν πάρουν πειστικές απαντήσεις για την καθυστέρηση των ενισχύσεων, το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού.

Ειδικότερα, κλειστή για 2η ημέρα παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Νίκαιας Λάρισας, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από παρακαμπτήριους. Οι αγρότες της Θεσσαλίας ενίσχυσαν το μπλόκο τους στον κόμβο της Νίκαιας και δήλωσαν έτοιμοι και προετοιμασμένοι να δώσουν σκληρή και πολυήμερη μάχη έως ότου λυθούν τα προβλήματα τους. Σε συντονισμό με τους αγρότες που κινητοποιούνται στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Παράλληλα, συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποίησαν αγρότες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας για τους συναδέλφους τους που θα δικάζονταν στο αυτόφωρο για τα επεισόδια στην Εθνική Οδό. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την επόμενη Πέμπτη όταν και θα γίνει η δίκη τους.

 

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες: Μπλόκα σε Νίκαια, Μάλγαρα και Ε65 – «Ήρθαμε για να μείνουμε»
Συγκέντρωση αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. (EUROKINISSI)

Εν τω μεταξύ, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ομάδα αγροτών πέρασε μέσα από τα χωράφια, κατάφερε να φτάσει στα διόδια Μαλγάρων και να κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Στο ρεύμα προς την Θεσσαλονίκη πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν. Δημιουργήθηκε μια λωρίδα κυκλοφορίας για να μπορέσουν να περάσουν τα οχήματα αλλά δεν αποφεύχθηκε η ένταση.

Δυναμικό είναι το «παρών» και στο μπλόκο στον Ε65 έξω από την Καρδίτσα, από τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο 4ο χιλιόμετρο στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής- Ξάνθης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά.

Αγρότες από την περιοχή του Κιλκίς συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Δοϊράνης και απέκλεισαν για δύο ώρες τα σύνορα, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες: Μπλόκα σε Νίκαια, Μάλγαρα και Ε65 – «Ήρθαμε για να μείνουμε»
Μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στα Μάλγαρα του νομού Θεσσαλονίκης. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης διεμήνυσε ότι «οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί και θα είναι ανοιχτοί. Ο νόμος θα εφαρμοστεί».

Οι αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων
Αγρότες του νομού Κιλκίς προχώρησαν με τα τρακτέρ τους στον αποκλεισμό της εισόδου του τελωνείου των Ευζώνων.

Η αστυνομία είχε δημιουργήσει φραγμό ώστε να μην μπορέσουν να περάσουν και να φτάσουν το τελωνείο, ωστόσο οι αγρότες, που γνωρίζουν καλά την περιοχή, κατάφεραν μέσα από χωράφια να περάσουν και να κλείσουν την είσοδο του τελωνείου.

Ο αποκλεισμός έχει γίνει από 50 τρακτέρ και ισχύει μόνο για τα φορτηγά ενώ τα ΙΧ διέρχονται για την ώρα κανονικά.

Πρόθεσή τους είναι να παραμείνουν εκεί μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και θα κλείνουν ανά διαστήματα την είσοδο και έξοδο του τελωνείου.

Ενισχύεται το μπλόκο της Νίκαιας
Με χειροκροτήματα και επευφημίες άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας (01/12) η σύσκεψη των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, από την οποία αναμένεται να προκύψουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

Παράλληλα, υπήρξε κάλεσμα προς τους αγρότες να βρεθούν την προσεχή Πέμπτη έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας όπου θα οδηγηθούν δύο συνάδελφοί τους, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Κυριακής.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι «ήρθαν για να μείνουν» και σημειώνουν ότι στο εν λόγω μπλόκο θα προστεθούν αύριο επιπλέον τρακτέρ, με τον αριθμό τους να αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000.

Περισσότερα από 1.500 τα τρακτέρ στην Καρδίτσα
Μεγάλο και εξαιρετικά οργανωμένο είναι το μπλόκο των Καρδιτσιωτών, καθώς από την Κυριακή άρχισαν να τοποθετούνται σκηνές και καθίσματα, δείχνοντας να είναι έτοιμοι από καιρό για αυτή τη διαμαρτυρία.

Το μπλόκο ενισχύεται συνεχώς με νέα τρακτέρ, με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τα 1.500 και με προοπτική αύξησης του αριθμού και ενίσχυσης των τρακτέρ. Απόψε αναμένεται να πραγματοποιήσουν σύσκεψη οι αγρότες του μπλόκου της Καρδίτσας, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν έως ότου ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους, μεταξύ αυτών το κόστος παραγωγής που είναι εξαιρετικά υψηλό, η χαμηλή τιμή των προϊόντων που στο ράφι φτάνουν σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή και βεβαίως σε ότι αφορά την ενίσχυση που δόθηκε, πέραν του ότι οι αγρότες ισχυρίζονται ότι είναι πολύ μικρό το ποσό και δόθηκε καθυστερημένα, διαμαρτύρονται γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό από την ενίσχυση έχει αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς τους για να παρακρατηθεί.

Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα διόδια Μαλγάρων
Εκατόν εβδομήντα τρακτέρ βρίσκονται το βράδυ της Δευτέρας επί της Εθνικής Οδού, αμέσως μετά τα διόδια Μαλγάρων. Το ρεύμα εισόδου της Θεσσαλονίκης είναι ανοικτό, όπου οι αγρότες άνοιξαν από νωρίς το απόγευμα ενώ παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα και η κυκλοφορία γίνεται με εκτροπή από την έξοδο για Ευζώνους.

Οι αγρότες, περιμένουν τις αποφάσεις της συνεδρίασης που γίνεται στη Νίκαια για να καθορίσουν τη θέση τους, το αν θα παραμείνουν στο σημείο ή όχι.

 

Το άρθρο “«Ζεσταίνουν» τρακτέρ οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης – Παραμένουν τα μπλόκα σε όλη τη χώρα“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: CRETAFeatured MainNewsletterΑΓΡΟΤΕΣΕΙΔΗΣΕΙΣΗΡΑΚΛΕΙΟΚΟΙΝΩΝΙΑΚΡΗΤΗΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙΛΑΣΙΘΙΜΠΛΟΚΑΡΕΘΥΜΝΟΧΑΝΙΑ
Next Post
Μακρόν: Δεν υπάρχει «οριστικό» ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία - Μόνο ο Ζελένσκι θα το οριστικοποιήσει

Μακρόν: Δεν υπάρχει «οριστικό» ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία - Μόνο ο Ζελένσκι θα το οριστικοποιήσει

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Ζελένσκι: «Επιστρέφουμε με συμφωνίες για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία του λαού μας»

Ζελένσκι: «Επιστρέφουμε με συμφωνίες για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία του λαού μας»

22 Ιανουαρίου, 2026
Το Microsoft 365 εκτός λειτουργίας για χιλιάδες χρήστες, σύμφωνα με το Downdetector

Το Microsoft 365 εκτός λειτουργίας για χιλιάδες χρήστες, σύμφωνα με το Downdetector

22 Ιανουαρίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Κομπότης και τα εισιτήρια του ημιτελικού στη Λιβαδειά

    Ο Κομπότης και τα εισιτήρια του ημιτελικού στη Λιβαδειά

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα ο Αλέξης Τσικόπουλος – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου γιατρού!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Jacky O: Βίντεο – ντοκουμέντο με τον μαυροφορεμένο άντρα να αφήνει τη βόμβα στην είσοδο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κακοκαιρία «προ των πυλών»: Κλειστά σχολεία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία αύριο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Όλη η αλήθεια για ΑΕΚ και Γ. Αποστολάκη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...