Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

ΗΠΑ: Η οπλοκατοχή προς…Αριστερά

πριν 7 ώρες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
4
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε ένα δάσος, κοντά στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, ηχούν πυροβολισμοί. Κάτω από καυτό ήλιο, ο Κόλιν εκπαιδεύεται στη σκοποβολή.

Το ημιαυτόματο πιστόλι που κρατά είναι το πρώτο του όπλο. Το αγόρασε πρόσφατα, όπως και άλλοι αριστεροί Αμερικανοί. Αιτία; Ο φόβος απέναντι στην κυβέρνηση Τραμπ, όπως αναφέρουν.

Για αυτόν τον 38χρονο Δημοκρατικό ψηφοφόρο, οι θάνατοι της Ρενέ Γκουντ και του Άλεξ Πρέτι – δύο Αμερικανών πολιτών που σκοτώθηκαν τον Ιανουάριο από σφαίρες ομοσπονδιακών αστυνομικών μετανάστευσης στη Μινεάπολη – ήταν ένα σημείο καμπής.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Θολό το τοπίο στη Μέση Ανατολή - Συμφωνίες και διαψεύσεις, εκεχειρίες και απειλές

Θολό το τοπίο στη Μέση Ανατολή – Συμφωνίες και διαψεύσεις, εκεχειρίες και απειλές

πριν 6 ώρες
Η ΕΕ αρνείται την ύπαρξη κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών

Η ΕΕ αρνείται την ύπαρξη κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών

πριν 7 ώρες
Ιαπωνία - Αυστραλία: Συμφωνία 7 δισ. δολαρίων για πολεμικά πλοία

Ιαπωνία – Αυστραλία: Συμφωνία 7 δισ. δολαρίων για πολεμικά πλοία

πριν 7 ώρες
Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες μετά από έκρηξη σε υπόγεια διάβαση στη νοτιοδυτική Γερμανία

Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες μετά από έκρηξη σε υπόγεια διάβαση στη νοτιοδυτική Γερμανία

πριν 8 ώρες

«Σήμερα, έχουμε ανθρώπους, που σχηματίζουν ένα είδος ιδιωτικού στρατού με εξουσίες που τους παρέχονται από το κράτος, οι οποίοι τριγυρνούν, επιτίθενται και πυροβολούν ανθρώπους. Αυτό με τρομάζει πολύ περισσότερο από τα συνηθισμένα εγκλήματα», τονίζει ο Κόλιν, εξομολογώντας ότι νιώθει «απειλούμενος» από την ίδια του την κυβέρνηση.

Όπως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που μίλησαν στο ρεπορτάζ αυτό του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Κόλιν ήθελε να κατονομαστεί μόνο με το μικρό του όνομα, φοβούμενος αντίποινα.

Αφού έκανε το βήμα και αγόρασε ένα όπλο, αποφάσισε να γραφτεί, μαζί με τη σύζυγό του, Ντάνι, σε μαθήματα εκπαίδευσης που δίνει η Κλάρα Έλιοτ.

Από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη δεύτερη του θητεία στον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 2024, οι κρατήσεις στα μαθήματα αυτής της εκπαιδεύτριας, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και μειονότητες, είναι γεμάτες.

«Ήταν πολύ έντονο», λέει η Έλιοτ, που με ένα μεγάλο τατουάζ της Χιονάτης, κουβαλά ένα υποπολυβόλο.

ICE…όπως Πάγος

Στο μάθημα της ημέρας αυτής, καμιά δωδεκαριά άνθρωποι συμμετέχουν, Η εκπαίδευση ξεκινά με θεωρία και συνεχίσει σε πρακτικές ασκήσεις σκοποβολής.

Οι περισσότεροι δεν έχουν πιάσει ποτέ όπλο στα χέρια τους.

Όπως η Ντάνι και ο Κόλιν, πολλοί που γράφτηκαν στα μαθήματα αυτά λένε ότι άρχισαν να ενδιαφέρονται για πυροβόλα όπλα εξαιτίας του πολιτικού κλίματος, που χαρακτηρίζεται από βίαιες επιχειρήσεις κατά παράτυπων μεταναστών, κατάργηση των πολιτικών υπέρ δικαιωμάτων μειονοτήτων και ακραία πόλωση.

«Πολλά ανησυχητικά πράγματα συμβαίνουν στις ΗΠΑ», λέει η 28χρονη Κασσάνδρα, αναφερόμενη σε πεπραγμένα της ICE, της αστυνομίας μετανάστευσης .

«Θεώρησα σημαντικό να είμαι ενημερωμένη και προετοιμασμένη», αναφέρει αυτή η νεαρή γυναίκα, η οποία είναι «νευρική» γύρω από πυροβόλα όπλα.

Η Ακέμι, 30 ετών φοβάται την «ακροδεξιά βία».

«Νομίζω ότι (τα μέλη της ριζοσπαστικής δεξιάς) αισθάνονται περισσότερο ότι έχουν το δικαίωμα να είναι φανερά επικίνδυνα μετά την νέα άνοδο Τραμπ (Trump) στην εξουσία», συνεχίζει η Κασσάνδρα, λατινοαμερικανικής καταγωγής, προσθέτοντας ότι δεν εμπιστεύεται την αστυνομία για να την προστατεύσει.

«Όσο λιγότερο έχω να κάνω με την αστυνομία, τόσο το καλύτερο», λέει, φορώντας ακουστικά μείωσης θορύβου, καθώς άλλοι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στη σκοποβολή. Στην χάρτινη εικόνα του στόχου στο σκοπευτήριο… μια εικόνα πάγου – μια αναφορά στην αστυνομία μετανάστευση, ICE. (Σ.σ. η λέξη “ice” στα αγγλικά σημαίνει πάγος)

«Μπουμ» ζήτησης

Μετά τους θανάτους των δύο διαδηλωτών στη Μινεάπολη, οι αιτήσεις για εγγραφές σε μαθήματα εκπαίδευσης στη χρήση πυροβόλων όπλων από προοδευτικές οργανώσεις, όπως αυτή της Κλάρα Έλιοτ, εκτοξεύτηκαν.

Αν και τα πυροβόλα όπλα εξακολουθούν να συνδέονται με τη δεξιά της Αμερικής, τώρα προσελκύουν ευρύτερο κοινό.

Το Liberal Gun Club, ένας εθνικός οργανισμός, αναφέρει ότι έλαβε σχεδόν 3.000 αιτήσεις τους πρώτους δύο μήνες του 2026, περισσότερες από ό,τι σε όλο το 2025.

Ο διευθυντής του οργανισμού αυτού, Εντ Γκάρντνερ, εξηγεί ότι τέτοιες αυξήσεις δεν είναι ασυνήθιστες μετά από μεγάλα πολιτικά ή βίαια γεγονότα, όπως μαζικούς πυροβολισμούς.

Όμως, σε αντίθεση με προηγούμενες αυξήσεις, όπου το ενδιαφέρον προερχόταν κυρίως από «γυναίκες και μειονότητες», οι νέοι αιτούντες έρχονται από «όλο το φάσμα».

«Όλοι. Ηλικιωμένοι, νέοι, άνθρωποι που ζουν σε αγροτικές περιοχές… Άτομα αριστερών πεποιθήσεων, αλλά από όλα τα κοινωνικά στρώματα», σημειώνει.

Για τον κοινωνιολόγο Ντέιβιντ Γιαμάνε, που εξειδικεύεται στην κουλτούρα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, αυτή η αλλαγή έγκειται επίσης στα κίνητρα αυτών των ανθρώπων.

Πολλοί δηλώνουν ανήσυχοι μπροστά στην πιθανότητα «μιας τυραννικής ή αυταρχικής κυβέρνησης, που είναι πιθανό να περιορίσει δικαιώματα ή να ενθαρρύνει υποστηρικτές της να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση», ανησυχία «συγκεκριμένη» που ωθεί αυτή την πρόσφατη τάση, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Υπάρχει ένα νέο είδος πολιτικής απειλής που θέτει η κυβέρνηση Τραμπ και δίνει ισχυρά κίνητρα σε ανθρώπους», συμφωνεί ο Όντι Μέρφι, ψευδώνυμό του, γραμματέας του John Brown Club της Βιρτζίνια, μιας οργάνωσης αντιρατσιστικής που ασχολείται με πυροβόλα όπλα.

«Θέλουν να δράσουν προετοιμάζοντας τους εαυτούς τους με τρόπο που θεωρούν πιο χρήσιμο από το να διαδηλώνουν με πλακάτ στην άκρη του δρόμου», δηλώνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Νέα στοιχεία για το θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά - Στο «κάδρο» 66χρονος από την Πρέβεζα

Νέα στοιχεία για το θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά - Στο «κάδρο» 66χρονος από την Πρέβεζα

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Θεσσαλονίκη: 4 συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Θεσσαλονίκη: 4 συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

18 Απριλίου, 2026
Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την υγίεια του Γιώργου Μυλωνάκη - Μειώνουν τα φάρμακα καταταστολής οι γιατροί

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την υγίεια του Γιώργου Μυλωνάκη – Μειώνουν τα φάρμακα καταταστολής οι γιατροί

18 Απριλίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Κυριακή του Πάσχα: Ο «Εσπερινός της Αγάπης» - Τα έθιμα του τόπου μας

    Κυριακή του Πάσχα: Ο «Εσπερινός της Αγάπης» – Τα έθιμα του τόπου μας

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ποιες ώρες είναι ανοιχτά σήμερα, Μ. Σάββατο καταστήματα και σούπερ μάρκετ

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Φωτιά τώρα στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Φωτιά τώρα στην Καρδίτσα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη: Νεκρή ηλικιωμένη – Δείτε βίντεο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...