
«Καμπανάκι» κινδύνου χτυπά το Σωματείο Υπαλλήλων Σωφρονιστικού Καταστήματος Χανίων με επιστολή τους προς τον Εισαγγελέα Εφετών Χανίων, την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και άλλους φορείς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «η έλλειψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους είναι παγιωμένη σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αναγκάζονται να βγάζουν δουλειά δύο ή ακόμα και περισσοτέρων ατόμων, με υπερβάσεις ωραρίων και στέρησης ημερών ανάπαυσης».
Αναλυτικά η επιστολή:
«Με το έγγραφο μας αυτό θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον “επικίνδυνα” ιδιαίτερο χώρο εργασίας μας!
Η έλλειψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους είναι παγιωμένη σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αναγκάζονται να βγάζουν δουλειά δύο ή ακόμα και περισσοτέρων ατόμων, με υπερβάσεις ωραρίων και στέρησης ημερών ανάπαυσης.
Ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων, που μοιραία επηρεάζει τις συνθήκες διαβίωση τους, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την άσκηση των καθηκόντων μας.
Η εγκατάλειψη που υφίσταται ο κλάδος μας από την κεντρική διοίκηση και διάφορες επιλογές της τοπικής διοίκησης έχουν φέρει τους συναδέλφους στα όρια τους, σωματικά και ψυχολογικά!
Η κατάδειξη των προβλημάτων μας και οι διεκδίκηση των αιτημάτων μας από την ομοσπονδία μας, δε μας καλύπτει, οπότε επιφυλασσόμεθα να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσον ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους συναδέλφους μας».


































