Ορατός είναι ο κίνδυνος να βγουν το επόμενο διάστημα σε πλειστηριασμό 35 ακίνητα, μεταξύ των οποίων ακόμα και σεισμόπληκτα κτίρια, στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1 ο Κώστας Γκαντάτσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα – Πεδιάδος “Ελπίδα” , όπως προκύπτει από την σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών, υπάρχει προγραμματισμός για 24 πλειστηριασμούς στον Δήμο Μινώα και 11 στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων!
Ο κ. Γκαντάτσιος που μίλησε στην εκπομπή των Σωτήρη Μεταξά και Κώστα Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι ανάμεσα στα ακίνητα που βγαίνουν στο “σφυρί” είναι και “κίτρινα” κτίρια και επεσήμανε τον παραλογισμό: ενώ αυτά τα κτίρια δεν μπορούν να μεταβιβαστούν από τους ιδιοκτήτες και δεν μπορούν να βγάλουν καν επαγγελματική άδεια, μπορούν παρ’ όλα να μεταβιβαστούν στα funds!
Ο κ. Γκαντάτσιος ανέφερε επίσης ότι ο σύλλογος έχει ήδη απευθυνθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα, αφού υπήρχε διαβεβαίωση ακόμα και από τον Πρωθυπουργό, ότι δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί σε σεισμόπληκτες περιοχές. Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί κυβερνητική απάντηση.
Ο πρόεδρος της “Ελπίδας” μίλησε και την ασυνέπεια της πολιτείας που δεν έχει σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των ανθρώπων να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις της και εξέφρασε τον φόβο ότι τελικά το Αρκαλοχώρι θα ανοικοδομηθεί, όχι από τους κατοίκους, αλλά από τα funds.
Ακούστε εδώ όσα είπε στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1 ο Κώστας Γκαντάτσιος:
Το άρθρο “Σε πλειστηριασμό ακόμα και σεισμόπληκτα κτίρια στο Αρκαλοχώρι“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.









